S-a imbolnavit subit judecatorul, asa ca procesul lui Dragomir (exSRI) s-a amanat din nou. Urmeaza pledoariile finale

Joi, 13 Februarie 2020, ora 14:393881 citiri
S-a imbolnavit subit judecatorul, asa ca procesul lui Dragomir (exSRI) s-a amanat din nou. Urmeaza pledoariile finale
Foto: Facebook/ Daniel Dragomir

Pledoarile finale in procesul in care fostul locotenent-colonel SRI, Daniel Dragomir, este judecat pentru mai multe fapte de coruptie au fost amanate cu doua saptamani, dupa ce al treilea magistrat care a intrat in dosar s-a imbolnavit subit si nu a putut intra, joi, in sala de judecata. Cazul a fost amanat pana pe 25 februarie.

In sala de judecata nu au fost prezenti nici sotii Daniel si Marinela Zoica Dragomir, dar acestia au fost reprezentati de avocat.

"Sa veniti pregatiti atunci sa puneti concluzii," le-a spus presedintele instantei procurorului DNA si avocatului.

Procesul a fost repus pe rol dupa ce un complet format din doi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti, Ciprian Ghita si Ovidiu Richiteanu, nu au putut ajunge la o opinie comuna pe 30 ianuarie. Asa ca a fost constituit un complet de divergenta.

In dosar a intrat un al treilea magistrat, Mariana Constantinescu, care trebuie sa incline balanta in acest caz.

Pe 7 februarie 2020, cazul a fost amanat din cauza protestului magistratilor. La termenul de joi a lipsit judecatorul Mariana Constantinescu, care este in concediu medical.

Judecat de 5 ani

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Daniel Dragomir pe 26 ianuarie 2015.

Tribunalul Bucuresti a dat prima decizie in acest caz pe 22 decembrie 2016. Dosarul se afla in faza de apel, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, din mai 2017.

Initial, cazul a ajuns pe masa unui complet format din Florin Purigiu si Ciprian Ghita. Dupa aproximativ 10 termene de judecata, Florin Purigiu a facut cerere de abtinere, admisa in martie 2018, iar judecata in faza de apel a fost reluata de la zero.

Florin Purigiu a fost inlocuit cu Ovidiu Richiteanu. Pe 16 iunie 2018, si Ciprian Ghita a facut o cerere de abtinere din acest dosar, dar aceasta a fost respinsa, potrivit portalului instantelor.