S-a dus sa aprinda lumanari la mormantul unor rude si s-a intalnit cu un urs

Vineri, 01 Noiembrie 2019, ora 18:16 3948 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Jandarmii montani au intervenit, vineri dupa-amiaza, la solicitarea unei fete de 16 ani din localitatea Colibita, situata la poalele Muntilor Calimani, care, plecata sa aprinda lumanari la mormintele unor rude decedate, de Ziua Mortilor, a sesizat prezenta unui urs in zona in care se afla, a informat IIJJ Bistrita-Nasaud.

"Astazi, 1 noiembrie, in jurul orei 15,00, o fata de 16 ani din Colibita a ales sa urce insotita doar de cainele sau pana la casa de vara (o casa nelocuita momentan), pentru a aprinde o lumanare la mormantul unor rude decedate, in zona Poiana Andreichii - Colibita.

In timp ce aceasta aprindea lumanarile si aseza florile pe morminte, in zona si-a facut aparitia un urs. Minora a inteles ca se afla in pericol si a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la Postul Colibita", a transmis purtatorul de cuvant al IJJ Bistrita-Nasaud, Georgeta Casvan.

Jandarmii i-au recomandat fetei sa stea la adapost si au pornit imediat spre zona indicata.

Deoarece, la intoarcere, adolescenta se putea intalni din nou cu ursul, jandarmii au insotit-o pana in Colibita, pentru a ajunge in siguranta acasa.

In ultimele 36 de ore, prezenta unor ursi a mai fost semnalata si in localitatile Jelna (joi dimineata) si Muresenii Bargaului (joi noaptea), populatia din zona fiind avertizata prin sistemul Ro-Alert despre prezenta acestor animale in apropiere, fiind recomandate masuri de autoprotectie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News