Rusul care si-a falsificat identitatea la intrarea in Romania, spunand ca are legaturi cu accidentul in care a murit fostul presedinte al Poloniei, a primit sentinta definitiva

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 17:55 5584 citiri
Ciocan de judecator FOTO Unsplash

Rusul judecat pentru ca a incercat sa intre in Romania cu o identitate falsa a scapat cu o pedeapsa cu suspendare, sub supraveghere, dupa ce a fost condamnat in prima instanta la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, scrie Adevarul.ro.

K.A.S., un cetatean rus, a fost trimis in judecata in anul 2017 pentru fals privind identitatea, participatie improprie la fals intelectual si trecere frauduloasa a frontierei de stat.

K.A.S. este acuzat ca, in perioada 2013-2014, dupa ce si-a falsificat identitatea, a obtinut mai multe documente romanesti, iar in 27 septembrie 2017 s-a prezentat la punctual de trecere a frontierei Nadlac II, incercand sa intre in Romania sub identitatea de P. Zmuncila, un moldovean mort in Ucraina in anul 2003.

Rusul a declarat ca in urma catastrofei aviatice din data de 10 aprilie 2010, in orasul Smolensk, in care au fost implicati presedintele Poloniei si 100 de reprezentanti ai delegatiei guvernamentale poloneze, a facut parte din cadrul Comisiei infiintate sub egida Ministerului Apararii Federatiei Ruse, avand ca scop stabilirea cauzelor accidentului aviatic.

Barbatul a mai declarat ca a fost insarcinat cu redactarea unui raport, iar pentru ca din raportul redactat de el rezulta o concluzie diferita fata de varianta oficiala, sustinuta de Federatia Rusa, a fost obligat sa il rescrie, insa a refuzat. Urmare a refuzului sau, sustine K.A.S., viata sa si a familiei sale erau in pericol, astfel incat s-a hotarat sa paraseasca tara, falsificandu-si identitatea si obtinand documente romanesti cu ajutorul autoritatilor din Republica Moldova.

Judecatorii romani au constatat, insa, ca rusul este urmarit in Rusia pentru o escrocherie de peste 500.000 de dolari.

Un rus prins in Romania cu identitatea falsificata, condamnat la inchisoare cu executare. Povestea de film spusa judecatorilor romani la proces

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii