Rusia: Nu-i credem pe americani pe cuvant in privinta scutului antiracheta

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 12:01 2519 citiri
Foto: Reuters

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a declarat ca Moscova nu crede in declaratiile Washingtonului conform carora scutul antiracheta din Europa nu este orientat impotriva Rusiei.

"Nu-i credem pe americani pe cuvant ca scutul antiracheta nu este orientat impotriva Rusiei. Mihail Gorbaciov a crezut in cuvinte, dar noi n-o facem. Noi suntem baietii rai. Poate ca sistemul de rachete american nu ne are pe noi ca tinta, dar cu siguranta nu este in favoarea noastra", a declarat Rogozin, joi, la Moscova, in cadrul unui conferinte privind dezarmarea nucleara.

Basescu: Scutul antiracheta a fost activat - vezi ce inseamna asta

Ulterior a revenit cu precizari, scriind pe Twitter ca replica cu "baietii rai" a fost o gluma. "De fapt, noi suntem baietii buni", a spus oficialul rus, citat de Russia Today.

Scutul antiracheta: Romania si SUA au semnat aranjamentele

Rogozin spera ca acum, dupa ce a fost reales, Obama va arata mai multa "flexibilitate" in privinta scutului si va lua in considerare si opiniile altor tari. In luna martie a acestui an, in timpul unui summit la Seul, Obama a fost surprins, de un microfon uitat deschis, in timp ce-i spunea presedintelui rus Dmitri Medvedev ca va arata "mai multa flexibilitate" in privinta scutului dupa alegerile din noiembrie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii