Rusia isi indulceste tonul: Da scutului antiracheta, dar cu conditii

Luni, 06 Iunie 2011, ora 22:03 2555 citiri

Rusia si-a indulcit pozitia fata de planurile americane de amplasare a scutului antiracheta in Europa, insa a pus cateva conditii pentru cooperarea sa in acest domeniu.

"Situatia s-a schimbat foarte mult: daca inainte, in legatura cu apararea antiracheta obisnuiam sa spunem 'nu, nu si nu', acum spunem 'da, dar cu cateva conditii'", a spus adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov, potrivit Straits Times.

"Garantiile legale ca apararea antiracheta a SUA si NATO nu este indreptata impotriva noastra sunt doar unul din termenii de cooperare pe care ii ofera Moscova. Altfel, cooperarea isi pierde intelesul", a spus Antonov.

Cu alte cuvinte, Rusia doreste sa stie detalii precum cantitatea maxima si tipul rachetelor interceptoare, viteza lor si locatiile pentru radare si rachete care ar urma sa fie inscrise intr-un tratat de cooperare.

Ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, va participa la o intalnire Rusia- Consiliul NATO, miercuri, la Bruxelles, unde va incerca sa isi convinga colegii din Vest sa semneze un astfel de tratat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News