Rusia il contrazice pe Baconschi in privinta scutului

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 11:57 2003 citiri

Federatia Rusa a ramas cu aceeasi opinie in privinta scutului antiracheta, i-ar fi spus ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, omologului sau roman, Teodor Baconschi, potrivit unor surse diplomatice rusesti.

Acestea au precizat ca informatiile dintr-o anumita parte a presei, conform carora cei doi nu au discutat subiectul "nu corespund realitatii", conform Ria Novosti.

"Pozitia Rusiei pe scutul antiracheta in general si pe amplasarea unui scut american in Romania in particular raman neschimbate. Serghei Lavrov i-a declarat asta foarte clar omologului sau roman", mai spun sursele.

Anterior, ziarele rusesti au scris ca Baconschi si Lavrov s-au intalnit, miercuri, la Adunarea Generala a ONU de la New York si au abordat diverse subiecte politice si economice, insa nu ar fi discutat despre scut. Baconschi spusese insa foarte clar in presa romaneasca faptul ca si acest subiect ar fi fost abordat.

Informatia aparuta in presa ruseasca pare si un raspuns la ce declarase seful diplomatiei romane, care afirmase ca Lavrov nu a ridicat obiectii fata de amplasarea sistemului american antiracheta in Romania.

Cum pozitia Rusiei a ramas neschimbata, adica ea ridica obiectii, chiar daca moderate, diplomatia rusa vrea sa-l contrazica pe Baconschi.

SUA vor amplasa o parte a scutului antiracheta pe teritoriul romanesc, la Deveselu, ceea ce a starnit ingrijorarile Rusiei, care vrea garantii ca acest sistem nu e indreptat impotriva sa.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News