Rusia a creat o arma in contrapondere la scutul antiracheta NATO

Autor: Ana Ilie
Vineri, 24 Mai 2013, ora 13:02 3583 citiri

Fortele armate ruse au dezvoltat o tehnologie capabila sa contrabalanseze scutul antiracheta al NATO, a anuntat seful Statului Major al fortelor armate ruse, Valeri Gherasimov, la Conferinta Internationala pentru Securitate Europeana.

"Am dezvoltat un nou sistem pentru contracararea posibilului efect negativ al scutului global NATO asupra potentialului nuclear rus - si nu o sa pastram tacerea pe aceasta tema", a spus generalul Gherasimov, potrivit Ria Novosti.

Rusia este deranjata de scutul antiracheta NATO, ale carui elemente sunt amplasate in apropiere de granitele sale, in Romania si Polonia.

Occidentul si-a pastrat pozitia unilaterala fata de scutul antiracheta, a spus si seful administratiei prezidentiale ruse, Serghei Ivanov. Fostul ministru al Apararii a subliniat ca Moscova nu va tolera aceasta pozitie.

"Din nefericire, sunt inca ghidati de politicile unilaterale si nu se gandesc deloc la opiniile si ingrijorarile altor tari", a explicat Ivanov, aratand ca acest comportament erodeaza principiul securitatii egale si increderii reciproce.

La randul sau, ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a cerut NATO si Rusiei sa caute noi modalitati de control al armelor conventionale in Europa.

Extinderea estica a NATO a subminat rezultatele intelegerilor privind armele intre NATO si Rusia, a adugat acesta, certand alianta nord-atlantica pentru ca nu si-a redus stocurile de arme conventionale, ce reprezinta o amenintare la adresa intereselor ruse.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News