Rus, despre autostrada Sibiu-Orastie: Din noiembrie se va circula

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 19:02
2679 citiri
Rus, despre autostrada Sibiu-Orastie: Din noiembrie se va circula

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a vizitat, vineri, lotul trei al autostrazii Sibiu - Orastie si a spus ca "sunt lucrari intarziate, sunt probleme", insa pana la sfarsitul lunii noiembrie se va circula si pe aceasta zona afectata de alunecari de teren.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, aflat vineri intr-o vizita in judetul Alba, a inspectat si lotul trei al autostrazii Sibiu - Orastie, discutand cu proiectantii si constructorii.

"Sunt lucrari intarziate, sunt probleme. Sunt probleme legate de solutiile tehnice pe care le-au gasit, unele nu se preteaza la situatia din teren, zona asta este cu alunecari de teren. Trebuie gasite alte solutii, unele s-au gasit", a spus Ioan Rus, la finalul inspectiei.

Ministrul a adaugat ca reprezentantii firmei constructoare au promis ca lucrarea va fi realizata pana la finalul lunii noiembrie.

"Din partea constructorului exista un angajament ca pana la finele lunii noiembrie din Sebes in Sibiu sa se circule pe aceasta autostrada. Exista o zona unde s-ar putea circula foarte rapid, dar nu este unde sa se poata descarca circulatia. Ar fi o zona, in Apoldu de Jos, sa strici toate casele ca sa se poata descarca. Asa ca sta blocata, desi acea zona sta bine din punct de vedere al stadiului lucrarilor", a mai spus Rus.

Lucrarile, finalizate in noiembrie

Ministrul a precizat ca mai exista probleme legate de autorizarea si avizarea unor lucrari, pe care institutiile statului trebuie sa le realizeze.

"Sunt unele lucruri ce tin de autorizari in continuare, de diverse structuri ale noastre care trebuie sa dea diverse avize, cu totii ne vom mobiliza ca aceste lucruri sa se intample cat mai repede", a mai spus ministrul Transporturilor.

Intrebat exact de cand se va putea circula pe intreaga autostrada Sibiu - Orastie, Rus a raspuns: "In noiembrie. Ca sa fim realisti spunem noiembrie, asa s-a angajat si proiectantul si consultantul si constructorul si noi insine. Nu ne amagim".

Loturile 1, 2 si 4 din autostrada Sibiu - Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul patru, de la Saliste la Cunta, fiind inca in santier din cauza alunecarilor de teren din zona.

Lotul patru are o lungime de 22 de kilometri, dintre care sase sunt afectati de alunecari de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizati din respectivul lot nu pot fi dati in folosinta deoarece nu exista nicio iesire de pe autostrada intre Saliste si Cunta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Ioan Rus autostrada Sibiu Orastie, #lucrari autostrada Sibiu Orastie, #lucrari autostrada intarziere , #drumuri