Rudel Obreja a depus plangere penala impotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI si DNA

Vineri, 01 Iunie 2018, ora 10:19
3179 citiri
Rudel Obreja a depus plangere penala impotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI si DNA
Foto: captura Tv

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, condamnat in prima instanta la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala in dosarul "Gala Bute", a depus o plangere penala impotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI si DNA.

Rudel Obreja anunta pe pagina sa de Facebook ca joi a fost citat si s-a prezentat la PICCJ, sectia Parchetului Militar.

"Am dat declaratie in calitate de persoana vatamata si am declarat ca ma constitui parte civila impotriva celor care si-au batut joc de viata mea si a familiei mele timp de 7 ani, urmand sa precizez intr-un viitor apropiat cuantumul despagubirilor solicitate.

Am declansat aceste demersuri (a se citi o lupta foarte dificila) din dorinta de ajuta la instaurarea normalitatii in Tara mea.

L-am intrebat, la finalul declaratiei, pe dl Procuror, deloc retoric: <>...??!!

N-a stiut sa-mi dea un raspuns... De acest raspuns depinde in viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii in aceasta Tara", continua Obreja.

El spune ca meciul e lung, greu, dar ca are rezistenta destula.

"Dorinta de victorie vine din dorinta de a (mi) se face dreptate. Nimic nu se poate cladi pe minciuna, doar Adevarul ne va elibera din chingile in care ne-au prins <>", incheie Rudel Obreja.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au amanat pentru 5 iunie decizia definitiva in dosarul "Gala Bute", in care fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea - aflata in Costa Rica - a fost condamnata, in prima instanta, la sase ani de inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu.

La ultimul termen al procesului, procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor primite de Elena Udrea si de fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obeja, dar si pentru ceilalti inculpati.

Rudel Obreja, fost presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, Gheorghe Nastasia, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Ana Maria Topoliceanu, fostul director al Companiei Nationale de Investitii, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita.

In 30 martie, Serviciul Roman de Informatii (SRI) a publicat protocolul de colaborare incheiat de SRI cu Parchetul General in anul 2009. Documentul are semnaturile adjunctului SRI Florian Coldea si prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Nitu, fiind aprobat de Laura Codruta Kovesi in calitate de procuror general si de George Maior, director al SRI.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Rudel Obreja plangere penala protocol SRI , #sri