Romanii s-au imbuibat din nou: Bilantul Craciunului la Ambulanta

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 12:04
2728 citiri
Romanii s-au imbuibat din nou: Bilantul Craciunului la Ambulanta
Foto: lideruldeopinie.ro

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI) a intregistrat, in ultimele 24 de ore, 1.267 de solicitari, printre care 200 pentru afectiuni digestive, 21 pentru intoxicatii cu alcool, cinci nasteri si noua accidente rutiere, a declarat, vineri, managerul SABI, Alis Grasu.

"Incepand din dimineata zilei de Craciun, respectiv ora 8.00 si pana vineri ora 8.00, 1.267 de solicitari, cu 677 de urgente. Din totalul urgentelor aproape o treime, adica 200 au fost pentru afectiuni digestive si 21 intoxicatii cu alcool. Din pacate, s-a dovedit ca oamenii nu ne-au ascultat sfaturile", a spus Alis Grasu, pentru Mediafax.

Printre solicitari au fost si 29 pentru afectiuni psihiatrice, precum depresia, si tentative de suicid.

Tot in acest interval de 24 de ore, au fost intregistrate cinci nasteri, noua accidente rutiere si tot atatea lesinuri in locuri publice.

Cumpatare, digestive si plimbari

Managerul SABI a facut din nou apel la oameni sa se bucure de sarbatori fara sa ignore avertismentele privind excesul de mancare si de bautura.

"Sarabtorile din aceasta perioada se prelungesc pana in 7 ianuarie. Oamenii se pot bucura din plin de aceasta perioada daca nu vor uita ca nu trebuie sa manance o data cat pentru trei zile. Se poate manca putin din fiecare fel cu multe fructe si legume.

Este indicata mancarea traditionala cu moderatie, fara completari de tipul alune, cipsuri sau alte alimente grele.

De asemenea, bautura cu masura si chiar un digestiv, ceai sau cafea, la sfarsitul mesei.

In plus, recomand plimbari in aer liber", a mai spus medicul, completand ca persoanele suferinde trebuie sa respecte cu strcitete recomandarile medicului curant.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#bilant ambulanta Craciun, #nasteri Craciun , #ambulanta