Romanii nu mai vor greva - au preferat sa munceasca decat sa iasa in strada

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 14:41
2558 citiri
Romanii nu mai vor greva - au preferat sa munceasca decat sa iasa in strada
Foto: Arhiva

Apelul sindicalistilor de a face greva generala miercuri, intre orele 12.00 - 16.00, nu a avut ecou in teritoriu, oamenii continuandu-si activitatea.

Angajatii de la spitalul de Urgenta, Sfantul Spiridon, din Iasi au renuntat la protest, cei mureseni nici nu au pregatit-o, inspectorul general din Sibiu, Constantin Gorun, a anuntat ca niciun cadru didactic din vreo unitate de invatamant nu si-a anuntat pana acum intentia de a participa la greva japoneza, iar sindicalistii bistriteni nu sunt dispusi sa intrerupa lucrul.

Salariatii Spitalului "Sf. Spiridon" au hotarat sa nu mai iasa in strada si au spus ca nu vor sa lase pacientii nesupravegheati, anunta Ziarul de Iasi.

Nici sindicalistii din alte judete nu s-au mobilizat ca sa faca greva generala. Cei din Bistrita nu sunt dispusi sa intrerupa lucrul, anunta City News.

Presedintele sindicatului Sanitas, Viorel Vitelariu, a anuntat ca in unitatile spitalicesti se va lucra in mod normal. Sindicalistii de la Finante, insa, au precizat ca daca in 20 de zile presedintele Traian Basescu nu va promulga legea cu stimulentele, vor relua protestele.

Desi nemultumirile in randul dascalilor cu privire la Legea Educatiei nu au disparut si miercuri era programat ca toti dascalii sibieni sa intre in greva japoneza, la orele diminetii nu se stia sigur daca exista vreo scoala unde angajatii sa intre in greva.

Nici in Capitala nu s-au mobilizat oamenii ca sa isi strige nemultumirile. Erau in strada doar cateva angajate de la Biblioteca Nationala, nemultumite de salariile mici pe care le primesc.

Proteste razlete

Daca multi angajati au preferat sa munceasca decat sa isi piarda banii din salariu pentru cele patru ore de greva, altii au avut curaj sa iasa totusi in strada.

La Vaslui angajatii de la Protectia Copilului au pichetat sediul administratiei locale.

La Constanta, la centrul de distribuire a pachetelor cu alimente de la primarie situat pe Mircea cel Batran, functionarii au inchis usa, intrand in greva, anunta Ziua de Constanta.

Sindicalistii fac apel la greva, intre orele 12:00 si 16:00

Cele cinci confederatii sindicale au facut apel ca, miercuri, sa fie intrerupta voluntar activitatea de catre toti angajatii, in intervalul orar 12:00-16:00, in timpul sedintei de Guvern, stabilita pentru ora 14:00.

Dupa ce mitingurile si pichetarile nu au avut niciun efect concret, Confederatia "Cartel Alfa", Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Confederatia Meridian au decis sa continue actiunile de protest.

Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#greva generala miercuri, #sindicalistii refuza greva , #greva generala