Romania suspenda zborurile cu alte 9 tari: Cat dureaza restrictia si de cand intra in vigoare

Sambata, 04 Aprilie 2020, ora 14:5710263 citiri
Romania suspenda zborurile cu alte 9 tari: Cat dureaza restrictia si de cand intra in vigoare
Foto: Arhiva Pixabay

In contextul raspandirii noului coronavirus si a intrarii tot mai multor tari in zona rosie, Romania a decis suspendarea zborurilor dinspre si inspre alte noua tari.

Masura a fost prezentata, sambata, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, fiind inclusa in cea de-a saptea ordonanta militara emisa de la intrarea tarii noastre in stare de urgenta, document ce va fi publicat in cursul acestei zile in Monitorul Oficial.

Astfel, noile tari cu care avem zboruri suspendate sunt: Austria, Belgia, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran.

Masura intra in vigoare incepand de duminica, 5 aprilie, de la ora 23:00 si dureaza 14 zile.

"Evident ca la fel ca si in deciziile anterioare, aceasta restrictie NU se aplica zborurilor de transport marfa, corespondenta, zboruri umanitare sau care asigura servicii medicale de urgenta, precum si aterizarilor tehnice necomerciale", a punctat ministrul.

De asemenea, s-a decis prelungirea suspedarii transportului rutier international de persoane spre Italia, Spania, Franta, Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Turcia si Irlanda.

Totusi, s-au luat decizii legate de asigurarea fluxului de transport de marfa.

"Transportatorii sunt extrem de importanti in aceasta perioada, economia are nevoie de ei, am stabilit pentru conducatorii de masini cu capacitate maxima peste 2,4 tone, care nu au simptome, ca vor completa la intrarea in tara doar o declaratie pe proprie raspundere prin care isi asuma locatia in care pot fi contactati intre curse.

La intrarea in tara, soferul strain e obligat sa puna in parbriz un colant care va identifica acest tip de transport si soferul e obligat sa aiba asupra sa un formular de tranzit. Altfel e bagat in carantina 14 zile, suporta cheltuielile, iar camionul poate fi preluat de un reprezentant al firmei care il detine", a mai spus oficialul.

Vezi AICI toate masurile din noua ordonanta militara.

Urmareste in format LIVE TEXT cele mai noi informatii despre situatia cauzata de coronavirus in Romania si in lume

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News