Romania sub zapada: Scoli inchise, circulatie blocata

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 09:44
4330 citiri
Romania sub zapada: Scoli inchise, circulatie blocata

Romania este in continuare sub incidenta codului galben de viscol si ninsoare pana miercuri la pranz, iar in noaptea de marti spre miercuri a nins in toata tara.

Zeci de drumuri sunt blocate, au fost impuse restrictii de circulatie pe mai multe drumuri in tara. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a anuntat, miercuri dimineata, ca nu sunt drumuri nationale inchise, insa se circula cu greutate si sunt impuse unele restrictii pe mai multe artere.

Mai multe aeronave au decolat sau au aterizat pe Aeroportul Otopeni cu intarzieri de aproximativ o ora, din cauza operatiunilor de degivrare, nicio cursa nefiind anulata din cauza vremii, a anuntat, miercuri, la Romania TV, purtatorul de cuvant al aeroportului, Valentin Iordache.

Restrictii de circulatie

Masinile mai grele de 7 tone nu au voie sa circule pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. Restrictiile au fost impuse dupa ce mai multe camioane au derapat si au lovit parapetii. Pentru a se evita accidentele din cauza deraparilor, au fost impuse restrictii pentru masinile de mare tonaj si pe drumul ce leaga Lugojul de Deva.

Din cauza zapezii si a ghetii de pe carosabil, doua tiruri au ramas blocate pe un pod din Buzau.

Un camion cu aproape 300 de butelii s-a rasturnat la Galati dupa ce a derapat din cauza poleiului. Si la Cluj un tir s-a rasturnat dupa ce a derapat, iar soferul a ajuns la spital.

Potrivit NewsIn, zece localitati din judetul Galati au ramas fara curent electric, miercuri dimineata, in urma caderilor abundente de zapada.

Meteo: Gerul se inteteste, ninsorile se domolesc

Au fost avariate 53 de puncte de transformare, afectand localitatile: Buciumeni, Hantesti, Tecucelu Sec, Viziresti, Nicoresti, Coasta Lupei, Fantani, Ionesti, Poiana si Visina.

Pe drumurile nationale si judetene din Galati se circula in conditii de iarna, iar pana la aceasta ora nu au fost inregistrate probleme deosebite.

Bucurestiul sub zapada

Si in Bucuresti a nins de marti dupa-amiaza incontinuu, asa ca s-a asternut deja un strat consistent de zapada.

Aproximativ 320 de utilaje au actionat toata noaptea pentru indepartarea zapezii de pe principalele artere ale orasului. Utilajele de dezapezire au actionat in special pe marile artere, dar si la intrarile in scoli, spitale si alte institutii publice.

Intarzieri la decolarea si aterizarea unor aeronave pe Aeroportul Otopeni

Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarna. La primele ore ale diminetii, se circula relativ bine, pe marile bulevarde. Probleme sunt pe strazile laturalnice, de unde soferii reusesc cu greu sa iasa.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#zapada Romania, #drumuri inchise zapada, #iarna Romania decembrie 2012 , #zapada