Romania, inghetata - mii de scoli inchise, drumuri blocate, sate izolate si fara curent (Video)

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 14:16 3984 citiri
Foto: Ziare.com

Jandarmii si pompierii din judetele Bacau si Prahova au fost mobilizati, printr-o dispozitie a ministrului de Interne Gabriel Berca, sa intervina in localitatile izolate de muntii de zapada din Vrancea si Buzau, a declarat secretarul de stat din MAI, Mihai Capra, la comitetul de iarna de la Ministerul de Interne.

De asemenea, Gabriel Berca i-a trimis pe secretarul de stat Ioan Dascalu si pe doi ofiteri de la conducerea Jandarmeriei si ISU in judetul Buzau, pentru a supraveghea si coordona interventiile in localitatile izolate.

Mihai Capra a prezentat si situatia traficului rutier, precizand ca 15 drumuri nationale sunt blocate, la care se adauga Autostrada A2, in continuare inchisa intre Bucuresti si Fetesti. Pe celelate drumuri din tara se circula in conditii de iarna sau exista restrictii de tonaj.

In plus, 55 de localitati sunt nealimentate cu enegie electrica, fiind afectate 33.000 de persoane. Tot din cauza conditiilor meteo, 3.380 de unitati de invatamant nu sustin cursuri vineri.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Vasile Cepoi, a precizat ca "nu avem nicio ambulanta blocata, sunt 27 de solicitari la care nu se poate inca ajunge".

Totodata, Cepoi a declarat ca bilantul persoanelor care au murit din cauza hipotermiei a ajuns la 57 de victime.

Romania, inghetata bocna - vezi cum se circula in tara

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ger persistent, valabila pana duminica.

Va fi frig mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca, in aceasta perioada cu temperaturi extrem de scazute, sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com