Romania inchisa. Are doamna primar Firea grija de copiii nostri?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 08 Ianuarie 2017, ora 06:52
40624 citiri
Romania inchisa. Are doamna primar Firea grija de copiii nostri?

In Bucuresti a nins mai serios vineri. Serios, dar nu apocaliptic, nu nemaivazut. O iarna normala in capitala Romaniei. De-abia acum, o iarna normala. Orasul nu a fost nicio clipa blocat, dupa cum chiar doamna primar Firea a tinut sa sublinieze repetat.

Si, totusi, iata ca la trei zile dupa ninsoare, luni si marti, scolile, gradinitele si cresele vor fi inchise. Pe motiv de ger, nu de ninsoare, ni se spune.

Cod galben, nu rosu, adica temperaturile prognozate pentru inceputul saptamanii nu reprezinta ceva cu totul si cu totul exceptional, ci un episod de frig mai aspru, specific celei mai friguroase luni a anului. Ca doar de aceea ma gandesc ca avem vorba cu gerul Bobotezei.

Premierul Grindeanu spunea ca i se pare de nejustificat ca la 14 ore dupa ridicarea codului portocaliu sa fie inchise 28 de drumuri si doua autostrazi.

Are dreptate, dar fix pe aceeasi logica este inadmisibil ca la trei zile dupa ninsoare unitatile de invatamant sa fie inchise in Bucuresti. Diferenta este ca Guvernul a intrat in paine de numai cateva zile, in timp ce doamna Firea si primarii de sectoare sunt in functii de mai bine de 6 luni, tot timpul din lume pentru a afla ca iarna nu-i ca vara.

Inchiderea scolilor in conditii de iarna autentica, dar normala mi se pare o penibila declaratie de neputinta a autoriatilor locale si o sfidare a cetatenilor orasului platitori de taxe si impozite locale, tocmai pentru a avea o viata normala in conditii normale.

Cand s-a grabit sa anunte decizia inchiderii scolilor, ca sa isi usureze sarcina administrarii orasului, doamna Firea s-o fi gandit la miile de parinti carora le da viata peste cap? Daca nu ai bone sau bunici, ori macar vecini pensionari binevoitori, ce sa faci cu copilul luni si marti?

Cei mari pot ramane singuri acasa, dar ce te faci cu cei de cresa, de gradinita si chiar din ciclul primar? Ii cari dupa tine la serviciu sau te milogesti de sefi sa te inteleaga? Sunt oameni care au agenda facuta, care au responsabilitati, cum sa le provoci o asemenea problema fara ca ea sa se justifice cu adevarat?

Cea mai stupida mi se pare decizia in cazul creselor si gradinitelor, unde prezenta nu este obligatorie. Deci parintele care poate sau trebuie sa duca acolo copilul o face. Cine considera ca are solutie alternativa mai buna nu il duce. Chiar si la scoala putea fi aleasa o solutie intermediara, de exemplu, sa nu fie puse absente. Decizia devine astfel a parintelui, fata de care statul si-ar indeplini obligatia asumata.

Dar cetateanul cu viata lui de zi cu zi chiar nu conteaza pentru primari, cei care au castigat alegerile tavalindu-se de grija lui.

Important e sa iasa bine la poza, adica trafic mai usor fara cine stie ce efort, mai multa lume prin casa pentru a nu se vedea pe cate stradute n-a calcat lama de utilaj.

Doamna primar a descoperit acum ca sunt probleme la RATB, ca timpii de asteptare sunt mari. Ma intreb unde a fost din iunie pana acum de traia cu impresia ca autobuzele isi respecta orarul. Si nici nu au cum, in conditiile traficului de cosmar din Bucuresti, pentru care nu da niciun semn ca ar avea solutie.

Numarul de trenuri anulate, imaginile primitive cu soldati la lopata (ca pe beneficiarii de ajutoare sociale nu i-a deranjat nimeni, doar au drept de vot), cu sinistratii din benzinarii si camioane, drumurile, scolile, gradinitele si cresele inchise cu zilele dau masura statului complet disfunctional in care traim si cu care, spre marea noastra nenorocire, ne-am obisnuit deja.

In Bucuresti, de exemplu, cum ar fi ca, in loc sa cautam solutii exceptionale pentru situatii banale, ne-am duce cu copiii la primarie sa abia grija dna Firea de ei cat noi muncim ca sa-i platim si dumneaei salariul?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#scoli inchise zapada, #drumuri inchise visol , #viscol