Romania, in zapada - Pregatiti si daca vom avea inundatii

Marti, 14 Februarie 2012, ora 19:10 1756 citiri
Foto: Realitatea TV

Dupa zile lungi de ninsori, ger si viscol, Romania s-ar putea confrunta cu inundatiile. Gabriel Berca, ministrul Administratiei si Internelor, a anuntat, marti seara, ca, daca meteorologii vor constata acest lucru, de miercuri ar putea fi anuntata situatie de urgenta din cauza inundatiilor din unele zone.

Acesta a spus, in cadrul unei conferinte de presa ca, incepand de miercuri, Administratia Nationala Apele Romane si Administratia Nationala de Meteorologie vor anunta o posibila situatie de urgenta cu privire la inundatiile din anumite zone.

"Nu avem nicio prognoza in acest sens deocamdata. Dupa discutiile preliminare pe care le-am avut cu dansii in zilele urmatoare nu cred ca vom avea probleme deosebite, dar trebuie sa fim pregatiti si, din acest punct de vedere, am cerut prefectilor sa monitorizeze punctele de risc din fiecare judet, pentru ca se cunosc, avem harti de risc, avem proceduri bine stabilite si in continuare sa ramanem pe pozitii", a afirmat Berca.

Potrivit acestuia, la aceasta ora, 408 localitati nu au acces la un drum public, insa situatia se schimba de la o ora la alta, mai ales ca 4.800 de angajati ai ministerului se afla in teren, cu 2.000 de autospeciale.

El a mai spus ca 25 de judete sunt afectate de vremea nefavorabila, 200 de drumuri judetene sunt blocate, iar 33 au circulatia ingreunata.

Romania, sub zapada - Drumuri inchise, acoperisuri prabusite, mii de oameni izolati - LIVE

In plus, marti s-au putut ridica de la sol elicoptere, care au plecat in mai multe misiuni umanitare, ceea ce se va intampla si miercuri. "7 elicoptere si 18 piloti sunt in teren si efectele misiunilor s-au vazut", a declarat el.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com