Romania in zapada - Cum vor recupera elevii orele pierdute

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 15:28
2435 citiri
Romania in zapada - Cum vor recupera elevii orele pierdute
Foto: Ziare.com

Sute de mii de elevi au stat acasa, in ultimele zile, dupa ce cursurile au fost suspendate din cauza valului de ninsori care a cuprins tara noastra.

In cele mai afectate judete, unde scolile au fost inchise zile in sir din cauza nametilor, elevii vor merge si sambata la scoala, insa vor recupera, intensiv, orele pierdute si in timpul saptamani.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Oana Badea, a explicat pentru Ziare.com modalitatea in care scolarii vor recupera cursurile.

"Dupa ce se stabileste ca se impune suspendarea cursurilor, in functie de dimensiunea suspendarii, se aplica si recuperarea. Cand este vorba despre un interval scurt de timp, recuperarea se poate face intensiv", a declarat oficialul din Educatie.

Romania in zapada - Peste 8.000 de scoli sunt inchise

"Profesorul are capacitatea sa acomodeze predarea astfel incat sa fie recuperate acele ore pierdute", spune Oana Badea.

Cand vobim de un interval mai mare de 3-4 zile, asa cum este in cazul scolilor din Vrancea si Buzau, judetele cele mai afectate de ninsori, recuperarea se face dupa un orar special.

Totusi, atrage atentia secetarul de stat din Ministerul Educatiei, exista si o nuantare. In functie de numarul de ore pe care-l au la disciplina respectiva sau de specialitatea unor discipline de a fi materii de examen la clasa a opta sau a 12-a. Unitatile de invatamant iau intotdeauna in calcul aceste nuantari", a explicat Oana Badea pentru Ziare.com.

Cursurile sunt suspendate, si vineri, in peste 850 de scoli, majoritatea din judetul Vrancea.

Astfel, 82.719 de elevi nu vor face ore, urmand sa recupereze cursurile pierdute - cel mai probabil - dupa un orar special. Reprezentantii Inspectoratului Judetean Scolar Vrancea au declarat, pentru Ziare.com, ca fiecare unitate de invatamnt trebuia sa trimita, la ISJ, propunerea de recuperare a cursurilor. Din cauza numarului mare de scoli, centralizarea va fi finalizata saptamana viitoare.

Linia speciala Tel Verde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezinta indicativul telefonic al judetului) ramane la dispozitia parintilor, elevilor si cadrelor didactice pentru a afla in timp real informatii referitoare la desfasurarea cursurilor din fiecare unitate de invatamant.

Acuzații grave la adresa lui Cristian Popescu Piedone după ce a cerut închiderea școlilor din Sectorul 5: ”Dă contracte prietenilor”
Acuzații grave la adresa lui Cristian Popescu Piedone după ce a cerut închiderea școlilor din Sectorul 5: ”Dă contracte prietenilor”
Școlile și grădinițele din Sectorul 5 al Capitalei au fost închise pentru deratizare luni, 25 martie. Măsura a fost luată după ce a fost semnalată prezenţa ploşniţelor în două...
Ministrul Sănătății, despre invazia de ploșnițe din Sectorul 5: ”Eu nu cred că au o informaţie de unde începe Sectorul 4”
Ministrul Sănătății, despre invazia de ploșnițe din Sectorul 5: ”Eu nu cred că au o informaţie de unde începe Sectorul 4”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit luni, 25 martie, despre decizia autorităților de a închide grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 5 pentru dezinsecție, după ce...
#scoli inchise zapada, #scoli inchise, #drumuri zapada Romania , #zapada