Romania, in zapada: 65 de scoli inchise, in judetul Vaslui

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 14:12
2554 citiri
Romania, in zapada: 65 de scoli inchise, in judetul Vaslui
Foto: Arhiva

Un numar de 65 de scoli din judetul Vaslui sunt inchise, luni, din cauza drumurilor blocate de ninsorile abundente si de viscol, ceea ce a facut imposibil accesul a peste 6.500 de elevi si cadre didactice cu mijloacele de transport spre unitatile de invatamant.

Potrivit situatiei centralizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui, un numar 64 de scoli si un liceu si-au suspendat cursurile cel putin pentru o zi, in conditiile in care atat elevii, cat si cadrele didactice nu au putut ajunge la unitatile de invatamant din cauza drumurilor blocate.

Toate scolile inchise sunt din 23 de comune ale judetului, in total fiind afectati 6.554 de elevi.

"Numarul unitatilor inchise astazi este mult mai mare fata de ceea ce am fost anuntati in urma cu o zi de catre conducerilor scolilor cu personalitate juridica. Decizia suspendarii cursurilor apartine in totalitate directorilor de unitati coordonatoare, in functie de situatia existenta la momentul luarii hotararii.

Oricum, recomandarea noastra este sa se faca in asa fel incat sa nu fie pusa in pericol sanatatea si chiar viata copiilor si a cadrelor didactice", a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Placinta.

Scolile inchise luni si in zilele urmatoare, dupa caz, vor recupera orele pierdute in semestrul al doilea, au decis oficialii ISJ Vaslui, printr-un program stabilit de fiecare unitate de invatamant in parte.

Romania sub zapada: Ninsoarea inchide scolile - Afla unde nu se invata luni

Tot din cauza ninsorilor abundente si a viscolului puternic 37 de localitati din judetul Vaslui sunt fara energie electrica, unele chiar si de 24 de ore din cauza accesului greoi al echipelor de interventie in zonele in care au aparut defectiunile in reteaua de distributie.

"Echipele E.ON Moldova Distributie au intervenit, dar nu au reusit sa ajunga la toate liniile afectate de intemperii din cauza drumurilor inzapezite. S-a intervenit in teren inclusiv pe parcursul noptii, insa in acele zone unde accesul spre defectiuni a fost posibil. Oricum, situatia localitatilor nealimentate este intr-o continua dinamica, o parte din localitatile ramase fara curent duminica fiind realimentate, insa au aparut altele", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al E.ON Moldova, Sorin Munteanu.

Cele mai afectate zone cu localitati ramase fara energie electrica raman in continuare nordul si estul judetului Vaslui.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#scoli inchise Vaslui zapada, #scoli inchise zapada, #iarna scoli inchise , #zapada