Romania e ocolita de turistii straini: Vezi cati ne-au trecut granita si care sunt destinatiile cele mai populare

Miercuri, 03 August 2016, ora 17:35 9826 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul PNL Andreea Paul atrage atentia ca Romania e la coada UE in ceea ce priveste turistii straini care ne trec granita, ocupand locul 23 din 28.

Tara noastra a atras in 2015 in jur de 2 milioane de turisti straini, mult mai putin decat vecinii bulgari (3 milioane de turisti straini) si unguri (5 milioane de turisti straini), arata Paul, citand datele Eurostat.

Deputatul a anuntat ca a depus un proiect cu 10 propuneri pentru promovarea turistica a Romaniei.

"Turismul are in Romania si la nivel local, chiar in conditiile actuale de infrastructura si de cazare, un potential imens nevalorificat. In Romania - o tara cu sute de obiective turistice absolut unice in lume, vin putin peste 2 milioane de turisti straini anual. Orasul New York este vizitat de 45 de milioane de turisti pe an. Pana la a ne plange de dotari si infrastructura, trebuie intreprinsa o actiune coordonata de promovare a 'imaginii turistice de tara'", sustine Paul, intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Aceasta ofera si o imagine despre cum arata harta turistica a Romaniei la aceasta ora si care sunt zonele cele mai vizitate de straini.

Pe primul loc se afla Capitala, Bucurestiul fiind vizitat in 2015 de aproape un milion de turisti straini. Urmeaza Brasovul, Sibiul, Muresul, Timisul, Clujul si Prahova.

La polul opus, cu cel mai mic numar de sosiri ale turistilor in structurile de primire turistica, se afla judetele Giurgiu cu 2.231 de persoane, Vrancea cu 1.935 de persoane si Teleorman cu 1.478 de persoane.

A.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News