Romania, dispusa la un dialog cu Ucraina pe tema scutului antiracheta

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 23:29 1374 citiri
Foto: mae.ro

Romania este dispusa sa poarte un dialog cu Ucraina pe tema amplasarii unor elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul romanesc, a anuntat joi, la Kiev, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi.

"Am semnat acest acord romano-american ca pe o contributie la viitorul sistem antiracheta dezvoltat in cadrul NATO. Este vorba despre un sistem strict defensiv pe care l-am discutat cu partenerii nostri din NATO si din regiune. Suntem convinsi ca si dialogul NATO-Rusia, dialogul UE-Rusia si dialogul americano-rus vor duce la clarificarea atmosferei politice si la increderea ca acest sistem este strict pentru protejarea teritoriului aliat.

La nivel bilateral, suntem perfect deschisi pentru ca expertii nostri militari sa discute in deplina transparenta pentru a vedea in ce masura Ucraina este interesata de acest proiect", a declarat Baconschi, intr-o conferinta de presa, potrivit unui comunicat al MAE remis, joi, Ziare.com.

Totodata, Biroul de Presa al MAE atrage atentia asupra unei stiri publicate de agentia rusa Ria Novosti, care contine informatii eronate.

"Stirea Ria Novosti cu titlul 'Bouclier antimissile: la Roumanie prete a dialoguer avec Moscou', de astazi, 10 noiembrie 2011 (joi - n.red.), referitoare la declaratiile facute de ministrul Teodor Baconschi, contine o eroare", subliniaza MAE.

Ria Novosti a anuntat, joi, ca Teodor Baconschi ar fi declarat la Kiev ca Romania este dispusa sa poarte un dialog cu Rusia pe tema scutului antiracheta in contextul in care Romania este dispusa sa negocieze, insa nu cu Rusia, ci cu Ucraina.

"Totodata, la nivel bilateral, suntem perfect deschisi pentru ca expertii nostri militari sa discute in deplina transparenta pentru a vedea in ce masura Rusia este interesata de acest proiect", scria Ria Novosti.

A.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News