Romania, condamnata de CEDO intr-un caz cu dosare ale Securitatii - CNSAS pune la dispozitie documentele

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 22:25
1822 citiri
Romania, condamnata de CEDO intr-un caz cu dosare ale Securitatii - CNSAS pune la dispozitie documentele

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a transmis ca a pus la dispozitia Antonetei Tudor documentele referitore la tatal sau, Nicolae Tudor, ca urmare a unei decizii a Curtii Europene pentru Drepturile Omului.

De asemenea, statul roman a fost condamnat, marti, la CEDO, la plata unor daune morale pentru incalcarea dreptului la viata privata si de familie, in acelasi caz.

"CNSAS a pus la dispozitia Antoanetei Tudor toate documentele aflate in arhiva institutiei referitoare la tatal domniei sale, Nicolae Tudor, in masura si la momentul in care a fost posibila identificarea acestora in conformitate cu cadrul legal si in acord cu conditiile concrete de functionare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Antoneta Tudor reclamase statul roman ca i-a ingradit accesul la documente ale CNSAS, in conditiile in care ea voia sa afle informatii despre tatal sau. Aceasta a vizionat doua dosare - unul de urmarire informativa si unul de ancheta penala ambele in anul 2001, referitoare la tatal sau, care murise in conditii suspecte, in timp ce era investigat de Securitate.

Romania, condamnata la CEDO pentru ingradirea accesului la dosare ale Securitatii

"In anul 2006 a fost transmis, impreuna cu alte sute de mii de dosare predate fara inventar de SRI, si dosarul informativ nr. 53172 / Bucuresti, care se refera la 'problema legionara' si cuprinde un numar de 1.349 volume cu zeci de mii de file. Prin parcurgerea integrala a celor 318 file ale volumului nr. 764, a fost identificata o singura fila la care este mentionat si Nicolae Tudor. Acest document este intitulat 'Tablou cu arestarile facute de Serviciul Politiei Sociale din Prefectura Municipiului Bucuresti in cursul lunei septembrie 1938'", se mai arata in comunicat.

De asemenea, CNSAS arata ca informatiile din document care il privesc pe Nicolae Tudor se regasesc si la fila 13 in dosarul de urmarire informativa 6625/Bucuresti studiat deja de Antoneta Tudor si se refera la faptul ca acesta a fost arestat si inaintat Tribunalului Militar, in anul 1938.

"Antoaneta Tudor a fost invitata sa studieze documentul respectiv, imediat ce a fost posibila identificarea sa", mai transmite comunicatul CNSAS.

In plus, statul trebuie sa ii plateasca femeii daune morale in valoare de 4.500 de euro, pentru incalcarea articolului 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care se refera la viata privata si de familie, in urma deciziei de marti.

F.N.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Antoneta Tudor CNSAS CEDO, #dosar Securitate CEDO, #CEDO decizie dosar CNSAS , #CEDO
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
vreau sa vad dosarele securistilor Base, ilici, felix si patriciu!!!