Ce a pățit o româncă din Italia care a jignit un medic de culoare: “Nu voi fi niciodată tratată de tine. Du-te și vinde în piață”

Sambata, 04 Decembrie 2021, ora 21:2111248 citiri
Ce a pățit o româncă din Italia care a jignit un medic de culoare: “Nu voi fi niciodată tratată de tine. Du-te și vinde în piață”
FOTO gazetaromaneasca.com

O româncă în vârstă de 52 de ani, care a insultat medicul de pe ambulanță pentru că era de culoare, este judecată pentru rasism și amenințare cu moartea.

Românca locuiește de ani buni în localitatea Paesaro, din estul Italiei. La un moment dat, rudele acesteia au chemat Salvarea după ce femeia a făcut o criză de nervi. Medicul sosit să o îngrijească era de culoare, iar femeia s-a înfuriat văzândul și a început să îl insulte.

Potrivit reconstituirii realizate în urma anchetei, românca ar fi folosit jigniri și insulte rasiale.

„Negru nenorocit, pleacă! Nu voi fi niciodată tratată de tine” i-a spus femeia furioasă.

Apoi a continuat: „Plătim taxe pentru tine” sau „Mergi să vinzi la piață, nu poți fi medic”. Mai mult, femeia l-a amenințat și cu moartea pe medicul de culoare, scrie corriereadriatico.it: „Te omor, îți tai gâtul”.

A fost nevoie de intervenția unui al doilea echipaj de ambulanță pentru a o putea calma pe femeie. Când a ajuns la spital, femeia a continuat scandalul și a susținut că medicul de culoare ar fi violat-o.

Medicul insultat i-a intentat proces pentru calomnie, afirmații rasiste și amenințare cu moartea. Femeia a ajuns deja în boxa acuzaților într-un prim termen al procesului. Urmează să fie audiați martori, după care instanța va decide sentința.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News