Roman (PNL): Peste 21.000 de detinuti au fost eliberati mai repede din puscarie. Cerem abrogarea recursului compensatoriu!

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 21:19
4945 citiri
Roman (PNL): Peste 21.000 de detinuti au fost eliberati mai repede din puscarie. Cerem abrogarea recursului compensatoriu!
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproape 1.900 de detinuti eliberati mai repede din inchisoare in baza recursului compensatoriu au fost reincarcerati, dintre care peste 500 pentru fapte violente - talharii, omor, omor calificat, viol, iar PNL solicita abrogarea in regim de urgenta a legii adoptate in 2017.

Intr-un comunicat transmis, joi, deputatul liberal de Alba Florin Roman a informat ca, potrivit unui raspuns dat de catre Ministerul Justitiei unei interpelari in care a solicitat precizari referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar in baza recursului compensatoriu, de la intrarea in vigoare a Legii nr. 169/2017 si pana in luna septembrie, au fost inregistrate 21.049 de liberari.

"Din cei eliberati, 7.003 detinuti au fost initial incarcerati pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, talharie, coruptie etc.

In acest moment, circula liberi pe strazile Romaniei:

  • 943 criminali
  • 110 infractori condamnati pentru act sexual cu un minor
  • 2.300 de detinuti eliberati mai repede dupa ce au comis fapte de talharie, dar si
  • 35 de persoane incarcerate pentru mita.

Ingrijorator este si numarul violatorilor lasati in libertate, nu mai putin de 634", arata deputatul liberal.

Potrivit lui Roman, din totalul celor eliberati mai devreme din penitenciare, 1.877 de persoane au fost incarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare.

"Cel mai grav este insa ca nu mai putin de 507 infractori eliberati au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri si omor calificat; 357 au comis noi talharii; iar 47 au violat din nou", a transmis liberalul.

Florin Roman mentioneaza ca fata de luna iunie, numarul celor eliberati mai repede a crescut cu 3.000.

"Dupa tragedia de la Caracal, premierul Dancila promitea cu voce grava inasprirea pedepselor si detentie pe viata pentru criminali. Toate aceste declaratii au ramas vorbe. Mai mult decat atat, Guvernul Dancila a blocat abrogarea recursului compensatoriu. PNL solicita PSDancila abrogarea in regim de urgenta a recursului compensatoriu.

Solicitam, totodata, discutarea in regim de urgenta a proiectelor depuse de PNL in Parlament, pentru sistemul de gasire urgenta a copiiilor disparuti, pentru detentie pe viata pentru cei care ucid femei gravide si copii, introducerea bratarilor electronice", a mai spus, potrivit sursei citate, Florin Roman.

Citeste mai multe despre:

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#detinuti liberati recurs compensatoriu, #PNL abrogare recurs compensatoriu , #justitie
Comentarii
Poza GWEILO
GWEILO
rank 5
Fortati acesti puscariasi sa traiasca in zone cu electorat PSD-ist