Primul roman condamnat pentru terorism da in judecata "responsabilii" din pandemie: Iohannis, Arafat, Orban, Tatatru si Voiculescu

Vineri, 21 Mai 2021, ora 16:40
6019 citiri
Primul roman condamnat pentru terorism da in judecata "responsabilii" din pandemie: Iohannis, Arafat, Orban, Tatatru si Voiculescu
Dragos Ciupercescu a fost condamnat pentru terorism FOTO

Dragos Ciupercescu, primul roman condamnat pentru terorism, dupa ce a aruncat o grenada la Liceul Jean Monnet din Capitala si a ranit cinci copii, ii da in judecata pe Klaus Iohannis, Victor Orban, Raed Arafat, Nelu Tataru si Vlad Voiculescu. El considera ca ar fi fost nedreptatit de masurile restrictive luate in pandemie.

Pe portalul Tribunalului Bucuresti, apara ca inregistrat un dosar in care Dragos Ciupercescu ii cheama in judecata pe principalii oameni din stat pe care el ii crede vinovati de restrictiile impuse in Romania in contextul pandemiei de coronavirus.

Cine este Dragos Ciupercescu

In urma cu 18 ani, Dragos Ciupercescu, primul roman condamnat pentru terorism a incercat sa ucida copii aruncand cu o grenada in curtea Liceului "Jean Monnet", una dintre cele mai cunoscute scoli din Capitala. A reusit sa raneasca cinci elevi si a produs multe pagube, dupa ce dispozitivul a detonat pe trotuar. A fost arestat si condamnat, iar de mai bine de doi ani este liber.

Atacul a avut loc pe 6 noiembrie 2002 dintr-un motiv halucinant. Dragos Ciupercescu ar fi vrut sa se razbune pe Adrian Nastase, pe atunci prim-ministru, pentru ca nu il primise in audienta.

A vrut sa i se planga lui Nastase de faptul ca a fost dat afara de la unitatea militara unde lucra si pentru ca nu l-a bagat in seama a pus la punct un plan diabolic.

Auzise ca unul dintre baietii premierului invata la Liceaul "Jean Monnet" si vrut sa se razbune pe premier lovindu-l acolo unde il doare cel mai tare, in copii.

Cateva luni mai tarziu, pe 14 martie 2003, Ciupercescu a amplasat o alta grenada, pe o alee frecventata din Parcul Cismigiu.

A fost prins si anchetat, iar dupa ce le-a povestit investigatorilor despre locul unde a ascuns munitia a fost si arestat, apoi, in 2007 a fost condamnat pentru terorism.

Dupa eliberare plecase din tara.

Europarlamentarul Cristian Terhes a contestat impunerea carantinei in 2020

Si europarlamentarul Cristian Terhes a contestat masurile anti-pandemie. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a catalogat joi, 20 mai, drept inadmisibila plangerea depusa de politician care a cerut condamnarea Romaniei pentru impunerea masurilor de carantina in primavara anului 2020.

"Nivelul de restrictii impuse asupra libertatii de miscare a reclamantului nu ne permite sa consideram ca masura de carantina generala impusa de autoritati a constituit o privare de libertate", se arata in decizia CEDO.

Anul trecut, europarlamentarul a sesizat initial instantele din Romania, considerandu-se victima unei "retineri administrative" din cauza carantinei generale care a limitat iesirile din casa in primavara anului trecut, pe durata perioadei de urgenta. Ulterior, acesta s-a plans la CEDO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Iohannis încă așteaptă un răspuns la candidatura sa la NATO. "Negocierile nu se fac publice"
Chestiunile NATO nu se discută în public, iar negocierile nu se fac publice, a declarat, miercuri, 17 aprilie, la Bruxelles, preşedintele României Klaus Iohannis. El a precizat că,...
#Dragos Ciupercescu, #Klaus Iohannis, #trimitere in judecata, #masuri restrictive , #justitie