Roman arestat pentru un jaf de proportii comis in Austria: 4.500 de telefoane in valoare de 3,3 milioane de euro, furate intr-o singura zi

Luni, 17 August 2020, ora 10:146153 citiri
Roman arestat pentru un jaf de proportii comis in Austria: 4.500 de telefoane in valoare de 3,3 milioane de euro, furate intr-o singura zi
FOTO Pixabay

Un roman de 55 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Alba-Iulia in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile din Austria, unde barbatul este acuzat ca face parte dintr-o grupare care a furat de la Telekom, intr-o singura zi, 4.500 de telefoane in valoare de peste trei milioane de euro.

Judecatorii Curtii de Apel Alba Iulia l-au arestat la inceputul lunii august pe un roman de 55 de ani pe numele caruia autoritatile austriece au emis un mandate european de arestare.

Potrivit documentului prin care a fost ceruta arestarea romanului, barbatul este acuzat ca, impreuna cu mai multi "tovarasi" a furat intr-o singura zi telefoane in valoare de 3.3 milioane de euro. "La data de 08.12.2019, persoana solicitata, impreuna cu alte persoane, au patruns in incinta sediului profesional al Companiei "A1 TELEKOM Austria AG", din localitatea HAGENBRUNN, Austria, de unde au sustras un numar de 4.500 de bucati telefoane mobile marca SAMSUNG, APPLE si HUAWEI, cauzand prejudiciul in suma de aproximativ 3,3 milioane euro", se arata in mandatul european emis pe numele romanului.

In fata judecatorilor romani, barbatul a declarat ca in noaptea de 8 decembrie 2019 nu se afla in Austria. Magistratii romani au dispus arestarea barbatului pentru predarea lui autoritatilor austriece in vederea continuarii anchetei.