ROMAERO va produce componente ale sistemului Patriot pentru toate statele care detin sistemul

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 11:10
5105 citiri
ROMAERO va produce componente ale sistemului Patriot pentru toate statele care detin sistemul
Foto: MApN/Facebook

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comanda catre compania romaneasca ROMAERO S.A pentru productia de componente destinate sistemului de aparare antiaeriana si anti-racheta Patriot.

Colaborarea industriala dintre cele doua entitati va permite ca ROMAERO sa livreze componente atat pentru Romania, cat si pentru celelalte 16 natiuni care se bazeaza pe sistemul Patriot pentru a le asigura apararea integrata antiaeriana si anti-racheta, scrie publicatia DefenseRomania.ro.

"Raytheon Missiles & Defense si-a luat angajamentul sa sustina industria locala", a spus Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense. "Acest parteneriat incurajeaza continuarea dezvoltarii unei baze industriale romanesti puternice si va avea beneficii economice generate de comenzile curente si viitoare."

Componentele pe care ROMAERO le va produce pentru sistemul Patriot

Potrivit unui comunicat al companiei, emis catre DefenseRomania, comanda de achizitie presupune productia de ansambluri mecanice ce vor fi incluse in procesul final de constructie a radarului Patriot. Incepand cu livrarea acestei comenzi, ROMAERO va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor tarilor ce detin Patriot.

"ROMAERO creeaza locuri de munca si atrage comenzi ce vor fi onorate in Romania", a afirmat si Vasile Boicu, CEO ROMAERO. "Aceasta oportunitate nu este doar despre mentenanta sistemelor achizitionate de Romania, ci mai ales despre faptul ca de-acum avem posibilitatea sa asiguram suportul pentru numeroase tari care au peste 240 de unitati de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul."

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, apreciaza includerea ROMAERO in sistemul global de aprovizionare al Raytheon Missile & Defense:

"Fiind parte a portofoliului de companii ale Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, apreciez reusita ROMAERO de a face pionierat printre companiile publice din industria de aparare datorita acestui parteneriat cu o companie internationala de aparare de talia Raytheon Missiles & Defense. Acest lucru dovedeste ca exista oportunitati pentru experienta, expertiza si traditia industriei nationale de aparare romanesti intr-o piata globala extrem de competitiva, in care aceste sisteme au o valoare adaugata ridicata."

Cele 17 state care au achizitionat sistemul Patriot sunt: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudita, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Romania, Suedia, Polonia, Regatul Bahrain.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#Romaero, #Patriot, #aparare, #Securitate, #SUA, #stiri, #eveniment, #afaceri , #eveniment