Rogozin ii ironizeaza pe romani: Niste miei de sacrificiu pentru americani

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 20:33 4813 citiri
Foto: Arhiva

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, ironieaza autoritatile romanesti pentru ca au fost de acord sa gazduiasca unele componente ale sistemului american de aparare antiracheta.

Fostul ambasador al Rusiei la NATO i-a ridiculizat pe romani, carora le-a transmis, in cadrul unui interviu pe care l-a acordat televiziunii Russia Today, ca nu vor avea niciun control asupra acestui sistem si nu sunt altceva decat "un miel de sacrificiu".

"Am examinat cu atentie acordul pe care americanii l-au semnat, privind desfasurarea in Romania de interceptori americani de rachete in construirea apararii europene antiracheta", a spus Rogozin.

Vicepremierul rus sustine ca, desi romanii pot crede ca sunt administratori importanti ai interceptorilor de rachete, nu sunt altceva decat niste "miei de sacrificiu".

"Chiar si comandantul bazei, un militar roman, are dreptul sa intre numai in hol si nu va vizita niciodata statia de control din simplul motiv ca baza este americana, nu a NATO", a argumentat fostul ambasador al Rusiei la NATO.

In opinia lui Rogozin, "americanii au inventat o poveste prin care Europa nu poate exista fara ei", a mai spus Rogozin, avertizand ca "rezultatul unei astfel de relatii nu este deloc benefic pentru europeni".

"Europenii au devenit ostatici si tintele unui act de razbunare", a concluzionat oficialul rus.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News