LIVETEXT ALEGERI SUA 2020. Avansul lui Biden fata de Trump creste in Nevada si Pennsylvania. Inca sunt numarate voturile - rezultate partiale

Vineri, 06 Noiembrie 2020, ora 18:56
43688 citiri
LIVETEXT ALEGERI SUA 2020. Avansul lui Biden fata de Trump creste in Nevada si Pennsylvania. Inca sunt numarate voturile - rezultate partiale
Joe Biden si Donald Trump isi disputa presedintia SUA

Candidatul democrat la alegerile prezidentiale din SUA se pozitioneaza in frunte in curusl zilei de vineri, 6 noiembrie, in statele-cheie unde numaratoarea voturilor inca n-a dat un castigator cert.

UPDATE 20.30 Autoritatile electorale din Nevada au anuntat ca in jur de 123.000 de voturi, electronice sau postale, vor trebui revizuite pentru a se asigura ca optiunile au fost corect validate. Seful comisiei electorale estimeaza ca rezultate notabile ale procesului de votare vor fi oferite din nou duminica, dar ca numararea totala a votului se va incheia abia saptamane viitoare. Cu toate acestea, avansul lui Joe Biden a crescut constant in cursul zilei de vineri in Nevada, iar specialistii estimeaza ca democratul nu mai poate pierde acest stat.

UPDATE 18.55 Avansul lui Joe Biden se mareste in Nevada si Pennsylvania. In Nevada avansul candidatului democrat este de 22.209 voturi, cand mai sunt de numarat mai putin de 14% din numarul total de voturi. In Pennsylvania, statul care practic il va face presedinte pe Joe Biden avansul acestuia a ajuns la 8.873 voturi. Aici mai sunt de numarat 6% din voturile exprimate, respectiv peste 100.000 de voturi. Analistii sunt de parere ca e "game over" si in Nevada, in favoarea lui Biden, care va incasa, cel mai probabil, cele 6 mandate electorale aferente statului. Majoritatea voturilor ramase de numarat provin din districtul Clark, care include orasul Las Vegas si care este cunoscut fief al democratilor.

Sursa: theguardian.com

UPDATE 18.22 Georgia: Avansul lui Biden creste la peste 1.500 de voturi. Mai sunt de centralizat circa 4.000 de voturi. Secretarul statului Georgia, Brad Raffensberger, a anuntat vineri ca se vor renumara voturile. Cursa din Georgia "ramane prea stransa", a declarat secretarul de stat local Brad Raffensperger la o conferinta de presa la Atlanta. "Cu o marja atat de mica, va exista o renumarare in Georgia". Renumararea este obligatorie prin lege, daca diferenta este in marja a 0,5 puncte procentuale.

UPDATE 17.24 A fost restrictionat traficul aerian deasupra casei lui Joe Biden din Wilmington, Delaware, si au fost trimise serviciile secrete, anticipandu-se o posibila victorie a lui Biden.

UPDATE 16.03 Joe Biden a trecut in frunte in Pennsylvania, statul care-l va transforma in noul presedinte al SUA: "Va castiga la diferenta de 3%".

UPDATE 15.30 Trump ar putea ramane fara cont de Twitter, daca pierde alegerile

Desi a incalcat de nenumarate ori politicile Twitter, mesajele nu au fost sterse, iar contul lui Trump nu a fost niciodata suspendat si asta pentru ca, noteaza Bloomberg, el a intrat sub incidenta reglementarilor speciale aplicate liderilor politici: presedinti, premieri sau alti oficiali, considerand ca este in interesul public.

Acest lucru se va schimba daca Trump pierde alegerile si redevine un simplu cetatean, mai scrie Bloomberg

UPDATE 15.00 Trump a obtinut majoritatea voturilor sale in peste 90% dintre cele 376 de comitate americane care au inregistrat cel mai mare numar de cazuri de COVID-19 la numarul de locuitori, relateaza Yahoo News.

UPDATE 14.21 Ministrul german de externe, Heiko Maas, a indemnat vineri, 6 noiembrie, cele doua tabere care se confrunta in alegerile prezidentiale din SUA sa dea dovada de retinere pana la aflarea rezultatelor finale, subliniind ca alimentarea tensiunilor este un gest iresponsabil.

"America este mai mult decat un one-man show. Oricine continua sa toarne gaz pe foc intr-o situatie ca aceasta actioneaza iresponsabil", a declarat Heiko Maas.

UPDATE 14.20 Facebook a inchis joi, 5 noiembrie, invocand continut inselator, un grup care militeaza in favoarea presedintelui american Donald Trump, intitulat "Opriti furtul", si care cere "intreruperea numararii" si "oprirea furtului votului" de catre democrati. Grupul "Stop the Steal" ajunsese la aproape 350.000 de oameni.

UPDATE 11.50 Joe Biden conduce in Georgia cu aproximativ 900 de voturi, dupa noi rezultate ale numaratorii. Joe Biden a preluat conducerea in statul Georgia, un stat absolut esential pentru Donald Trump in aritmetica electorala. Fostul vicepresedinte conduce acum in acest stat cu putin peste 900 de voturi. Daca pierde Georgia, Donald Trump nu mai are nicio sansa sa castige in Colegiul Electoral, singura lui sansa fiind sa castige restul statelor si sa fie ales, apoi, cu ajutorul delegatiilor statelor din Camera Reprezentantilor.

UPDATE 11.45 Intre Donald Trump si Joe Biden este o cursa foarte stransa, insa democratul Biden e tot mai aproape de a obtine 270 de voturi, necesare victoriei.

UPDATE 11.40 Potrivit CNN, numaratoarea voturilor ar putea dura pana in 23 noiembrie. Principalul factor ce a dus la o asemenea situatie este numarul record de americani care si-au exprimat optiunea electorala anticipat.

UPDATE 11.20 Joe Biden le-a transmis americanilor ca ca nu are "nicio indoiala" cu privire la victoria sa. In schimb, presedintele in functie, Donald Trump, continua sa spuna ca rivalul sau "incearca sa fure alegerile" si a amenintat ca va depune contestatie la Curtea Suprema. Deocamdata nu exista dovezi ale unei fraude pe scara larga in cursa prezidentiala.

UPDATE 11.20 Un judecator federal american a respins cererea in regim de urgenta din partea echipei de campanie a lui Donald Trump de oprire a numararii buletinelor de vot la Philadelphia, atat timp cat nu sunt de fata observatori republicani, transmite vineri Reuters.

Echipa lui Trump actionase in justitie putin mai devreme la curtea federala din Philadelphia Comisia electorala a comitatului pentru a cere un ordin de urgenta. Echipa lui Trump invoca faptul ca autoritatile electorale 'refuza in mod intentionat sa permita accesul oricaror reprezentanti si observatori electorali din partea presedintelui Trump si a Partidului Republican'.

UPDATE 09.40 Serviciul postal al Statelor Unite (USPS) a informat ca aproximativ 1.700 de buletine de vot au fost identificate la centre de procesare a corespondentei in statul Pennsylvania, in timpul a doua verificari intreprinse joi, si ca buletinele sunt in curs de a fi predate autoritatilor electorale, transmite vineri Reuters.

Intr-un document inaintat catre tribunal vineri dimineata, serviciul postal informeaza ca circa 1.070 de buletine de vot au fost gasite la centrul de procesare si distribuire al USPS din Philadelphia. Alte in jur de 300 de buletine au fost gasite la centrul din Pittsburgh, 266 la Lehigh Valley si restul la diferite alte centre de procesare.

In Pennsylvania buletinele de vot trebuie sa fie primite pana vineri seara pentru a putea fi numarate. Rezultatul votului pentru presedintia SUA ramane extrem de strans in Pennsylvania, unde democratul Joe Biden recupereaza din avansul presedintelui in functie Donald Trump, la fel ca si in Georgia. Fostul vicepresedinte pastreaza un mic avans in Nevada si Arizona.

In jur de 500 de buletine de vot prin corespondenta au fost descoperite si in Carolina de Nord, a mai comunicat vineri USPS.

Judecatorul districtual Emmet Sullivan a ordonat joi doua verificari pe zi la centrele USPS din statele unde plicurile cu voturile prin corespondenta au termen prelungit de primire.

Unele state, precum Nevada si Carolina de Nord, numara buletine primite dupa ziua alegerilor daca au stampila de marti a postei.

Tot Reuters informeaza ca politia din Philadelphia a anuntat vineri ca ancheteaza un presupus plan de atacare a Centrului de conventii Pennsylvania din oras, unde se numara buletinele de vot din alegerile prezidentiale.

Politia locala a primit o informatie ca un vehicul de tip Hummer avand la bord oameni inarmati se indrepta din Virginia cu intentia de a ataca acest centru, a declarat un reprezentant al politiei.

Fortele de ordine au retinut cel putin un barbat si au confiscat o arma si vehiculul Hummer. Nu au fost raportate persoane ranite si nu au fost furnizate alte detalii despre presupusul complot.

Joi, sustinatori ai celor doi candidati prezidentiali, Donald Trump si Joe Biden, au tinut mitinguri in Philadelphia in vreme ce personalul electoral numara lent mii de buletine de vot prin corespondenta care ar putea decide cele 20 de voturi cruciale ale Pennsylvaniei in Colegiul Electoral.

Activistii pro-Trump au agitat steaguri si au purtat pancarte pe care scria 'Votul inceteaza in Ziua Alegerilor' si 'Imi pare rau, urnele s-au inchis', in timp ce sustinatorii lui Biden au dansat pe muzica in spatele unei baricade de peste drum, putin mai devreme.

O curte de apel din Pennsylvania a decis joi sa permita accesul unui numar mai mare de observatori republicani in cladirea din Philadelphia unde sunt numarate voturile.

Trump a spus in mod repetat, fara a prezenta dovezi, ca votul prin posta este expus fraudelor, desi expertii afirma ca astfel de cazuri sunt rare in alegerile din SUA.

La ora Romaniei 06:30, Donald Trump continua sa conduca in cursa din statele Pennsylvania, Georgia si Carolina de Nord, iar Joe Biden, in Nevada si Arizona.

In Pennsylvania (20 electori), Trump are un avantaj de 24.484 de voturi, in scadere cu 1.835 de voturi, in Georgia (16 electori), de 1.805 voturi, in crestere cu 30 de voturi, iar in Carolina de Nord (15 electori), de 76.737 de voturi.

Joe Biden conduce in Nevada (6 electori) cu 11.438 de voturi si in Arizona (11 electori) cu 46.667 de voturi.

Un candidat are nevoie de 270 de voturi ale electorilor, din totalul de 538, pentru a obtine portofoliul la Casa Alba.

Biden are, in prezent, potrivit proiectiilor CNN, 253 de electori, iar Trump, 213.

Conform proiectiilor AP, Biden are 264 de electori, iar Trump, 214.

Conform proiectiilor BBC, Biden are 253 de electori, iar Trump, 214.

Dezvăluirile care atârnă greu în procesul lui Trump, cu vedeta porno Stormy Daniels. Cum era ajutat de patronul unui tabloid să evite scandalurile
Dezvăluirile care atârnă greu în procesul lui Trump, cu vedeta porno Stormy Daniels. Cum era ajutat de patronul unui tabloid să evite scandalurile
Primul martor chemat la bară în procesul lui Donald Trump, David Pecker, în vârstă de 72 de ani, patronul unui fost tabloid american, a detaliat marţi, la tribunalul din New York, cum s-a pus...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#alegeri sua 2020, #Joe Biden, #Donald Trump, #rezultate , #frauda