Rușinea uriașă la examenul de admitere în Poliție. Un singur candidat din 6.000 a reușit să obțină nota 10 la probele sportive

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 03:18
7434 citiri
Rușinea uriașă la examenul de admitere în Poliție. Un singur candidat din 6.000 a reușit să obțină nota 10 la probele sportive
Doar un singur candidat din 6000 a reușit să obțină nota 10 la examenul de admitere în școala de poliție

Un singur candidat a reușit să obțină nota de 10 la proba sportivă pentru admiterea la Școala de Agenți de Poliție.

Cele mai multe note obținute de concurenții care au intrat în examen au variat între 6.00 și 7.50, iar peste 2.000 nici măcar nu au reușit să alerge suficient de repede pentru nota 5.

Aceștia din urmă au fost eliminați din examen și nu se mai pot prezenta la proba scrisă care va avea loc în data de 23 octombrie.

Într-o primă fază își depuseseră dosarele pentru admiterea la Poliție aproape 9000 de persoane, un record al ultimilor ani, dar doar 5971 s-au prezentat la probe în final. Cei mai mulți dintre candidați sunt din județele Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, dar și din județele din zona Moldovei.

Candidatul care a obținut nota maximă la evaluarea performanțelor fizice este un tânăr din județul Vâlcea, iar restul colegilor care au obținut rezultate peste 9 sunt de ordinul zecilor, câte unul, cel mult doi din fiecare județ care au reușit să parcurgă rapid traseul aplicativ.

Este pentru prima dată când Ministerul de Interne a decis ca probele sportive să fie notate cu puncte de la 1 la 10, iar nota să conteze la media finală. Până acum probele sportive erau apreciate cu admis sau respins. Notarea probei sportive avantajează candidații bărbați, fetele concurând de la egal la egal, pentru aceleași probe cu același barem.

Pentru a obține nota zece la proba sportivă, candidatul trebuie să parcurgă traseul aplicativ în cel mult 2 minute și 5 secunde, iar pentru nota 9.00, timpul este de 2 minute și 35 de secunde. Este considerat nepromovat, candidatul care parcurge traseul în mai mult de 3 minute și 20 de secunde.

Examenul scris este programat pentru data de 23 octombrie și va consta în 90 de întrebări tip grilă din gramatica limbii române și o limbă străină, la alegere dintre engleză sau franceză.

Începând cu anul 2022, recrutarea în școlile MAI va depinde de o selecție mult mai dură.

Examenul de admitere va cuprinde un set de întrebări din legislația specifică Ministerului de Interne, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și probe practice care vor urmări deprinderea raționamentului logic al candidatului. Aceste probe se vor adăuga la cele clasice, testarea la limba română și la limba străină.

În perioada 12-17 octombrie susțin probele sportive candidați care participă la procedura de recrutare din sursă externă și care candidează pentru funcțiile de ajutor de șef de post în mediul rural.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
O importantă țară europeană elimină temele pentru acasă obligatorii pentru elevi
În Polonia, temele obligatorii pentru acasă au fost anulate în cazul elevilor din clasele I-III, iar în cazul claselor IV-VIII, sunt facultative, transmite Euronews. Reforma a intrat în...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#scoala politie, #admitere, #elevi, #probe sportive politie, #Note , #politie
Comentarii