Moscova incepe vaccinarea anti-COVID in masa a rezidentilor. Vaccinul Sputnik V a provocat o serie de controverse la nivel mondial

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 14:32
3643 citiri
Moscova incepe vaccinarea anti-COVID in masa a rezidentilor. Vaccinul Sputnik V a provocat o serie de controverse la nivel mondial
Foto: Pixabay

Capitala si cel mai mare oras al Rusiei, Moscova, care a inregistrat cea mai mare rata de infectare cu noul coronavirus din tara, va incepe vaccinarea in masa a rezidentilor sai impotriva maladiei COVID-19 in urmatoarele doua luni, a anuntat luni, 19 octombrie, primarul Serghei Sobianin, citat de DPA.

In prezent, Rusia se situeaza pe locul al patrulea la nivel mondial prin prisma numarului de contagieri cu noul coronavirus, cu peste 1,4 milioane de persoane infectate, si este, totodata, prima tara care va introduce pe piata un vaccin impotriva COVID-19 spre a fi aprobat pentru utilizare de catre publicul larg.

Vaccinul, Sputnik V, a provocat controverse in randul membrilor comunitatii stiintifice internationale pe fondul afirmatiilor ca nu a fost suficient testat. Oficialii rusi din domeniul sanatatii au sustinut insa cu fermitate vaccinul.

"Vom incepe vaccinarea in masa a populatiei in decembrie-ianuarie", a declarat Sobianin intr-un mesaj publicat pe site-ul sau.

El a mentionat ca in prezent circa 10.000 de persoane sunt spitalizate la Moscova cu COVID-19, dintre care aproximativ 1.000 sunt conectate la ventilatoare.

"Este o cifra mare', a apreciat primarul moscovit. El a avertizat insa ca o revenire la masurile de carantina, care au devastat economia rusa la inceputul acestui an, ar fi "inacceptabila si imposibila".

"Strategia optima este de a gasi o cale de mijloc intre inchiderea orasului si abandonarea completa a restrictiilor", a adaugat el.

In saptamana trecuta au existat "semne ca raspandirea infectiei este adusa sub control", a precizat Sobianin, adaugand ca numarul persoanelor care au folosit transportul public a scazut cu 40%.

Angajatorilor li s-a cerut sa permita personalului sa lucreze de acasa, in timp ce persoanele in varsta si cu risc de imbolnavire cu noul coronavirus au fost sfatuite sa evite deplasarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Presa de propagandă rusă a difuzat astăzi, 15 aprilie, informații că un „avocat al apărării” l-a reprezentat pe șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, pe...
#Moscova, #rezidenti, #vaccinare, #covid , #coronavirus