Un mare producator viticol din Prahova, acuzat de poluare cu resturi de la vin. "Au fost depistate deseuri puternic mirositoare, de culoare rosie-mov"

Joi, 04 Martie 2021, ora 16:232759 citiri
Un mare producator viticol din Prahova, acuzat de poluare cu resturi de la vin. "Au fost depistate deseuri puternic mirositoare, de culoare rosie-mov"
un producator de vin din Prahova a umplut cu borhot statia de epurare

Una dintre cele mai mari crame din comuna prahoveana Ceptura este acuzata de Hidro Prahova ca a produs stricaciuni statiei de epurare din cauza resturilor rezultate din fabricarea vinului pe care le-a deversat ilegal in reteaua de canalizare.

"Societatea HIDRO PRAHOVA SA a sesizat Administratia Nationala Apele Romane - SGA Prahova si Garda Nationala de Mediu din Prahova cu privire la deversarea de ape neconforme in reteaua de canalizare din comuna Ceptura, fapt de natura a produce poluarea retelei publice de canalizare si a statiei de epurare din comuna Ceptura", se arata intr-un comunicat al Hidro Prahova.

Potrivit sursei citate, in data de 3 martie 2021, pe canalul colector din zona amonte fata de gura de evacuare a Statiei de epurare Ceptura, au fost depistate deseuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare rosie-mov.

Acestea au fost deversate in reteaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocand grave deficiente in functionarea Statiei de epurare Ceptura.

Sursa poluarii a fost identificata ca fiind unul dintre producatorii de vinuri din zona. Numele acestuia si probele privind deversarea ilegala au fost comunicate autoritatilor, conform procedurilor in vigoare si legislatiei aplicabile.

HIDRO PRAHOVA SA a solicitat institutiilor competente ale statului sa intervina pentru a opri actiunea de poluare a canalului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News