Traficanți de droguri, reținuți după o urmărire ca în filme. Unul a încercat să lovească cu maşina un poliţist

Joi, 29 Iulie 2021, ora 14:433476 citiri
Traficanți de droguri, reținuți după o urmărire ca în filme. Unul a încercat să lovească cu maşina un poliţist
Inculpaţii au oprit autoturismul, după ce în prealabil aruncaseră pe geam diverse cantităţi de droguri FOTO DIICOT- Politia Română

O operațiune de flagrant, în urma căreia polițiștii de la crimă organizată sperau să rețină trei traficanți de droguri s-a sfârșit cât mai rău posibil pentru aceștia din urmă. Traficanții au încercat să scape atât de droguri cât și de poliștii care îi urmăreau însă au ajuns să fie acuzați și de tentativă de omor cât și de ultraj.

Procurorii DIICOT au transmis joi, 29 iulie, că șapte persoane, suspectate de trafic de droguri de mare risc, tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influenţa substanţelor stupefiante, au fost reţinute.

Unul dintre inculpaţi, bănuit că transporta heroină, a încercat să lovească cu maşina un poliţist. În timpul operaiunii e prindere, mai multe droguri au fost aruncate pe geamul maşinii.

”La data de de 28.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influenţa substanţelor stupefiante.

În cauză s-a reţinut faptul că, în seara zilei de 28.07.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Iaşi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a 3 persoane despre care existau date că transportă heroină în vederea distribuţiei pe raza municipiului Iaşi”, a transmis, joi, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, la semnalul organelor de poliţie, unul din inculpaţi a încercat să lovească poliţistul cu autoturismul, după care a demarat în viteză.


”În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu o armă din dotare, inculpaţii au oprit autoturismul, după ce în prealabil aruncaseră pe geam diverse cantităţi de droguri recuperate de către poliţişti”, a mai transmis DIICOT.

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Iaşi, alţi 4 suspecţi fiind conduşi pentru continuarea cercetărilor.

În cursul zilei de joi, inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News