Retea de traficanti de droguri destructurata in Buzau: Zeci de perchezitii in 4 judete, 24 de persoane duse la audieri

Marti, 19 Martie 2019, ora 18:23
9249 citiri
Retea de traficanti de droguri destructurata in Buzau: Zeci de perchezitii in 4 judete, 24 de persoane duse la audieri
Foto: DIICOT

O grupare de traficanti de droguri a fost destructurata de politistii si procurorii DIICOT din Buzau, in urma a aproape 30 de perchezitii desfasurate in patru judete. Un numar de 24 de persoane au fost duse la audieri.

Marti dimineata, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Buzau, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Buzau, au facut 28 de perchezitii domiciliare, in patru judete, la persoane banuite de trafic de droguri.

Actiunea a vizat 24 de persoane, cu varste cuprinse intre 17 si 33 de ani, din judetele Buzau, Vrancea, Galati si Iasi, membri ai unei grupari specializate in traficul de droguri si substante psihoactive, pe numele carora au fost emise si puse in executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada noiembrie 2018 - martie 2019, 13 tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 32 de ani, din Ramnicu Sarat, judetul Buzau, ar fi intrat in legatura cu alti opt tineri, din judetul Vrancea, in vederea procurarii si comercializarii de droguri de risc si substante psihoactive.

In urma investigatiilor a reiesit ca cele opt persoane din judetul Vrancea ar fi constituit, impreuna cu cei 13 tineri din Ramnicu Sarat, o grupare infractionala organizata, in scopul obtinerii de venituri materiale ilicite.

Din verificarile facute de politisti a rezultat ca gruparea infractionala ar fi achizitionat marfa de la alti trei tineri, cu varste cuprinse intre 24 si 33 de ani, din Iasi, respectiv Galati.

In urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe pliculete continand o substanta alba, pulverulenta, susceptibila a avea efecte psihoactive, materie vegetala in forma vrac, cannabis si aproximativ 1.400 de lei.

La sediul DIICOT- B.T. Buzau au fost aduse, in vederea audierii, un numar de 24 de persoane, potrivit DIICOT.

Cercetarile sunt continuate, sub coordonarea procurorilor DIICOT - B.T. Buzau, sub aspectul comiterii infractiunilor de trafic si detinere de droguri de risc, efectuarea de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive si constituirea unui grup infractional organizat. La finalizarea acestora, vor fi propuse masuri legale fata de persoanele in cauza.

La actiunea de marti au participat si politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din Ploiesti, Galati, Iasi, Vrancea si Dambovita, luptatori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale Buzau, precum si jandarmi din Ploiesti si Buzau.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#retea destructurata trafic droguri Buzau , #trafic droguri