Republica Moldova instituie stare de urgenta pana la 15 ianuarie 2021. Interdictiile impuse de autoritati

Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 22:17
5313 citiri
Republica Moldova instituie stare de urgenta pana la 15 ianuarie 2021. Interdictiile impuse de autoritati
Rep. Moldova a ajuns la un numar ridicat de infectari. Foto Hepta

Comisia nationala extraordinara de sanatate publica (CNESP) de la Chisinau a decis, vineri, intr-o sedinta condusa de premierul Ion Chicu, insituirea starii de urgenta pe intreg teritoriul tarii in perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, anunta site-ul deschide.md.

"Am ajuns la un numar mare de cazuri zilnice si aceasta evolutie este ingrijoratoare. Din pacate, in lume, in regiune, dar si la noi continua raspandirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem sa venim cu un set de masuri restrictive, coordonate cu specialistii din domeniu, care vor contribui la stavilirea raspandirii pandemiei", a afirmat Ion Chicu, citat de presa din Republica Moldova.

Vor fi inchise cluburile de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), incepand cu data de 28 noiembrie 2020. Din 30 noiembrie, restaurantele, barurile si cafenelele vor fi deschise pana la ora 22.00. Magazinele alimentare vor fi inchise in intervalul 22.00-7.00.

De asemenea, in perioada starii de urgenta, vor fi interzise organizarea si desfasurarea conferintelor stiintifice, competitiilor sportive, olimpiadelor cu prezenta fizica a persoanelor. Autoritatile au dispus si inchiderea teatrelor, cinematografelor, salilor de concerte sau caselor de cultura.

In acelasi timp, institutiile publice si cele private vor stabili un regim special de munca.

Soferii, taxatorii si pasagerii vor fi obligati sa poarte masti de protectie pe parcursul calatoriei. Evenimentele festive vor putea fi organizate doar cu participarea a 50 de persoane.

Cititi si:

Maia Sandu insista asupra retragerii trupelor rusesti din Transnistria si anunta ca nu doreste sa aiba o intalnire cu liderul separatist Vadim Krasnoselski

Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Milioane de britanici suferă de Covid de lungă durată. Mulți spun că activitatea zilnică le este afectată
Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele...
#stare, #urgenta, #Rep Moldova, #covid, #pandemie , #urgente
Comentarii
Poza TimpuriNoi
TimpuriNoi
rank 1
Poza Yisrael
Yisrael
rank 1
Republica Moldova!! Un closet imputit unde raketii si crvele trag