Reportaj CNN: Sclavia sexuala, afacere de familie in Romania

Luni, 09 Mai 2011, ora 08:47
9056 citiri
Reportaj CNN: Sclavia sexuala, afacere de familie in Romania
Foto: CollegeCandy

CNN a transmis la inceputul lunii martie un reportaj privind lupta impotriva traficului de persoane din Romania. Jurnalistii de la CNN au investigat cazul Nejloveanu, al familiei care se ocupa cu traficul de femei.

Bogdan si Marius Nejloveanu, tata si fiu, ademeneau fete din Romania in Spania si Marea Britanie, unde erau vandute pentru sex, relateaza CNN.

Traficantii de carne vie si-au inceput afacerea in Alexandria, unde fetele erau racolate si duse la Madrid. Curand, insa, acestea ajungeau in Marea Britanie, unde in bordelurile din Manchester faceau mai multi bani.

Politia britanica a anchetat saloanele de masaj unde erau fortate sa lucreze 12 ore pe zi. Politistii spun ca a fost cel mai grav caz intalnit pana acum. "Pe langa clienti, fetele erau abuzate si violate chiar si de traficanti", a declarat Mike Sanderson, de la politia din Marea Britanie.

La caz au colaborat si politistii romani, care spun insa ca exista cazuri chiar mai grave decat acesta.

Traficantii le promiteau fetelor ca le iau de nevasta, insa cand ajungeau in Spania erau batute si violate.

Una dintre victimele traficantilor, din Alexandria, un oras in care se traieste "in saracie abjecta", a fost indemnata sa plece chiar de catre propria familie.

Fetele spun ca le era prea frica sa mearga la politie. "Am vazut cum i-au scos ochiul unei fete, pentru ca nu facea destui bani. Altadata, am vazut cum au taiat piciorul unei fete si i-au pus sare pe rana. Ne era prea frica sa fugim sau sa spunem politiei", a spus victima.

Jurnalistii au mers chiar si intr-una din inchisorile de maxima securitate, unde Armand Ceanac, un ucigas, ispaseste 22 de ani inchisoare pentru uciderea Mariei Buju. El este una din cele peste 600 de persoane anchetate pentru trafic de persoane. Acesta a platit 50 de dolari pentru victima, pe care a batut-o, a violat-o si apoi a lasat-o sa moara intr-o pivnita.

Reteaua de traficanti este vasta si aduce profit, iar victimele sunt deseori femei cu dizabilitati, care provin din familii destramate si apoi sunt duse intr-o lume in care raman cu cicatrici permanente.

In februarie anul acesta, organizatia de lupta impotriva traficului de fiinte umane "Not for Sale" identifica Romania ca fiind un punct de tranzit pentru traficul de persoane. Victime cu varste incepand de la 12 ani ajung sa fie duse in tari din Uniunea Europeana, prin Romania. Din 2007, de cand Romania a intrat in Uniunea Europeana iar calatoriile au devenit mai facile, fenomenul s-a intensificat, arata organizatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#trafic persoane, #sclavia sexuala Romania, #sex Romania CNN , #trafic persoane
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Cumatrul lui Basescu - Clanul Bercea Mondialu face afaceri de milioane de euro anual, din retelele lui de prostitutie si cersetorie.