"Regina spagii din Justitie", condamnata la 7 ani de inchisoare, dar ramane in libertate

Vineri, 11 Mai 2018, ora 15:56
11307 citiri
"Regina spagii din Justitie", condamnata la 7 ani de inchisoare, dar ramane in libertate
Foto: Arhiva (ProTV)

Veronica Cirstoiu, fost judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, a fost condamnata la 7 ani de inchisoare in dosarul in care a fost acuzata ca a anulat o condamnare de 7 ani de inchisoare, primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul Banca Internationala a Religiilor. Decizia poate fi contestata cu apel la Inalta Curte.

Veronica Cirstoiu, supranumita "regina spagii din justitie", a fost eliberata conditionat la sfarsitul anului trecut, dupa ce a executat fractia intr-un alt dosar legat de acest caz.

Ea fusese condamnata la 7 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasita vinovata ca a primit aproximativ 600.000 euro mita de la omul de afaceri Dinel Staicu. Mita a fost primita pentru a-i anula omului de afaceri pedeapsa din dosarul de fraudare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Initial, Curtea de Apel Constanta o condamnase, in 2015, la 5 ani de inchisoare.

Condamnarea de acum este pentru modul in care alaturi de alti doi judecatori, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, au dat sentinta in acest caz. In iulie 2017, Piciarca si Badescu au fost condamnate definitiv la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Trebuie sa plateasca dobanzile la prejudiciu

Potrivit deciziei, Cirstoiu a fost condamnata la 5 ani, dar pedeapsa a fost contopita cu cea din primul dosar si a rezultat o sentinta de 7 ani. "Mentine liberarea conditionata a inculpatei Cirstoiu Veronica dispusa prin decizia penala nr. 502 din 17 octombrie 2017 a Tribunalului Prahova", se mai arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a mentinut si sechestrul asigurator in acest caz.

In plus, Cirstoiu a fost obligata la plata prejudiciului care ar fi fost adus BIR prin anularea condamnarii lui Dinel Staicu.

"Obliga inculpata Cirstoiu Veronica la plata dobanzilor legale aferente sumei de 18.838.804,50 lei calculata de la data de 22 februarie 2012 (data pronuntarii deciziei penale nr.381/2012) pana la data de 25 octombrie 2016 (data anularii deciziei penale nr.381/2012) catre partea civila SC Banca Internationale a Religiilor SA prin lichidator judiciar SCP Tanasa si Asociatii SPRL si lichidator RVA Insolvency Specialist SPRL", se mai arata in minuta deciziei.

Acuzatiile DNA

Potrivit procurorilor, la data de 22 februarie 2012, Carstoiu, Piciarca si Badescu, in calitate de judecatori la Curtea de Apel Bucuresti, ar fi falsificat o decizie penala care viza admiterea contestatiei in anulare depuse de Dinel Staicu fata de o hotarare prin care, anterior, un alt complet al aceleiasi instante il condamnase definitiv la pedeapsa inchisorii pe o durata de 7 ani.

"Cu acelasi prilej, inculpatele si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, prin aceea ca au desfiintat, in mod ilegal, trei hotarari judecatoresti si au anulat mandatul de executare a pedepsei de 7 ani inchisoare emis pe numele lui Nutu (Staicu) Dinel. Acest lucru a avut drept consecinta obtinerea unui folos necuvenit de catre acesta din urma, prin exonerarea de executare a unei pedepse privative de libertate si de plata despagubirilor civile in cuantum de 18.839.684, 5 lei catre Banca Internationala a Religiilor S.A", mentiona DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Veronica Cirstoiu condamnata, #Regina spagilor din justitie condamnata, #Veronica Cirstoiu Dinel Staicu , #inchisoare