"Regina spagii din Justitie", condamnata la 7 ani de inchisoare, dar ramane in libertate

Vineri, 11 Mai 2018, ora 15:5610746 citiri
"Regina spagii din Justitie", condamnata la 7 ani de inchisoare, dar ramane in libertate
Foto: Arhiva (ProTV)

Veronica Cirstoiu, fost judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti, a fost condamnata la 7 ani de inchisoare in dosarul in care a fost acuzata ca a anulat o condamnare de 7 ani de inchisoare, primita de omul de afaceri Dinel Staicu in dosarul Banca Internationala a Religiilor. Decizia poate fi contestata cu apel la Inalta Curte.

Veronica Cirstoiu, supranumita "regina spagii din justitie", a fost eliberata conditionat la sfarsitul anului trecut, dupa ce a executat fractia intr-un alt dosar legat de acest caz.

Ea fusese condamnata la 7 ani de inchisoare, dupa ce a fost gasita vinovata ca a primit aproximativ 600.000 euro mita de la omul de afaceri Dinel Staicu. Mita a fost primita pentru a-i anula omului de afaceri pedeapsa din dosarul de fraudare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR).

Initial, Curtea de Apel Constanta o condamnase, in 2015, la 5 ani de inchisoare.

Condamnarea de acum este pentru modul in care alaturi de alti doi judecatori, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, au dat sentinta in acest caz. In iulie 2017, Piciarca si Badescu au fost condamnate definitiv la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare.

Trebuie sa plateasca dobanzile la prejudiciu

Potrivit deciziei, Cirstoiu a fost condamnata la 5 ani, dar pedeapsa a fost contopita cu cea din primul dosar si a rezultat o sentinta de 7 ani. "Mentine liberarea conditionata a inculpatei Cirstoiu Veronica dispusa prin decizia penala nr. 502 din 17 octombrie 2017 a Tribunalului Prahova", se mai arata in minuta Curtii de Apel Bucuresti. Instanta a mentinut si sechestrul asigurator in acest caz.