"Regele cocainei" din Bulgaria a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare in Romania

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 22:10
4189 citiri
"Regele cocainei" din Bulgaria a fost condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare in Romania
Foto: Arhiva Pixabay

Bulgarul Evelin Banev Nicolov, zis "Brendo" sau "Igor", a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 6 luni inchisoare, el fiind acuzat ca a introdus in Romania peste 51 kg de cocaina.

Initial, Evelin Banev Nicolov primise o condamnare de 14 ani la Tribunalul Bucuresti, in iunie 2016, pedeapsa scazuta de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 6 luni inchisoare, decizia fiind definitiva.

Evelin Banev Nicolov nu se afla pe teritoriul Romaniei, pe numele sau fiind emis in aprilie 2014 de catre Tribunalul Bucuresti un mandat de arestare preventiva, care nu a fost pus in executare pana in prezent.

Supranumit in presa si "regele cocainei", Evelin Banev Nicolov este unul dintre cei mai importanti traficanti de droguri din Europa.

Evelin Banev Nicolov a fost trimis in judecata de DIICOT in iunie 2014, investigatiile in acest caz fiind declansate in octombrie 2011, ca urmare a sesizarii din oficiu a Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate cu privire la faptul ca mai multe persoane sunt implicate in traficarea unor cantitati mari de cocaina pe ruta America de Sud - Romania - tari din Europa de Vest.

In urma anchetei, procurorii si politistii de la Antidrog au descoperit ca, in cursul lunii aprilie 2012, Evelin Banev Nicolov, avand sprijinul unor persoane ramase neidentificate, a introdus pe teritoriul Romaniei in vederea vanzarii cantitatea de 51,058 kg cocaina.

Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul unui alt cetatean bulgar, Radoslav Georgiev Atanasov, trimis si el in judecata de procurorii DIICOT.

Pe numele celor doi au fost emise mandate europene de arestare preventiva in data de 5 februarie 2013.

Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autoritatilor judiciare romane de catre autoritatile judiciare italiene, acesta fiind in executarea unei pedepse cu inchisoarea.

In ceea ce-l priveste pe Evelin Banev Nicolov, procurorii romani au facut demersuri pe langa autoritatile judiciare bulgare pentru predarea temporara a acestuia, insa solicitarea a fost refuzata.

Evelin Banev a fost retinut in Bulgaria in mai 2012, in cadrul unei operatiuni politienesti internationale impotriva traficului de droguri. "Brendo" a fost extradat in Italia, unde a fost judecat pentru trafic de droguri, dar el a revenit in Bulgaria pentru sedintele din procesul deschis pe numele sau pentru spalare de bani.

In iulie 2013, Evelin Banev a fost condamnat in Italia la 20 ani de inchisoare pentru rolul sau in traficul de cocaina din America de Sud catre Italia.

Conform justitiei italiene, Evelin Banev si complicii sai sunt vinovati de introducerea ilegala a sase tone de cocaina in Italia intre anii 2006 si 2008.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#bulgar regele cocainei condamnat Romania , #trafic droguri