Reddit si Twitch au inchis un forum al sustinatorilor lui Donald Trump si un cont al presedintelui

Marti, 30 Iunie 2020, ora 08:22
1693 citiri
Reddit si Twitch au inchis un forum al sustinatorilor lui Donald Trump si un cont al presedintelui
FOTO: Pixabay.com

Platforma de socializare Reddit a anuntat luni ca a inchis r/The_Donald, un forum utilizat de sustinatori ai lui Donald Trump, in contextul schimbarii politicii referitoare la continut. Twitch, platforma de live-streaming a grupului Amazon, a suspendat temporar canalul presedintelui american, ca urmare a politicii companiei fata de propagarea urii, relateaza Reuters.

Directorul general al Reddit, Steve Huffman, a anuntat intr-o postare ca utilizatorii si comunitatile care promoveaza ura in functie de identitate sau vulnerabilitate vor fi interzisi. El a aratat ca Reddit interzice aproximativ 2.000 de conturi, dintre care majoritatea inactive.

"Toate comunitatile de pe Reddit trebuie sa respecte cu buna-credinta politica noastra referitoare la continut. Am interzis r/The_Donald pentru ca nu a facut acest lucru, in pofida tuturor oportunitatilor", a spus Huffman.

La inceputul acestei luni, Huffman a anuntat intr-o postare ca Reddit ar fi trebuit sa restrictioneze mai devreme accesul la r/The_Donald. Reddit a restrictionat accesul la forum anul trecut, citand amenintari cu violenta impotriva politiei si a oficialilor publici.

Noua lista cu conturi interzise mai include forumul de stanga r/ChapoTrapHouse, despre care Huffman a spus ca a gazduit in mod constant continut care incalca regulile.

Platforma de live-streaming Twitch a Amazon.com a anuntat la randul ei, luni, ca a blocat temporar canalul lui Donald Trumo, in legatura cu politica companiei referitoare la comportamentul care raspandeste ura.

"Comportamentul care raspandeste ura nu este permis pe Twitch. In conformitate cu politica noastra, canalul presedintelui Trump a fost suspendat temporar de pe Twitch din cauza comentariilor facute, iar continutului ofensator a fost eliminat", a spus o purtatoare de cuvant a Twitch.

Unul dintre fluxurile identificate de purtatoarea de cuvant este o retransmitere a unui miting al presedintelui Trump, in care acesta a afirmat ca Mexicul trimite violatori in Statele Unite.

Campania Trump nu a raspuns imediat unei solicitari a Reuters pentru comentarii.

Trump s-a inscris pe Twitch, care are 25 milioane de utilziatori zilnici, anul trecut. In principal, Twitch este un site unde jucatorii de jocuri video pot sa isi transmita in direct jocurile si sa discute cu alti utilizatori, dar are si canale specializate de sport, muzica si politica.

Luna trecuta, Twitch a anuntat infiintarea unui nou consiliu consultativ pentru a sustine imbunatatirea sigurantei pe site, prin concentrarea pe domenii ca hartuirea si protejarea grupurilor marginalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
Arbitrul de scaun bulgar Pavel Atanasov a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat vineri...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#reddit, #Donald Trump, #platforma socializare, #interdictie, #purtator de cuvant , #politie