Turist recuperat de salvamontiști dintr-o zonă periculoasă, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena din Bihor

Joi, 22 Iulie 2021, ora 20:231737 citiri
Turist recuperat de salvamontiști dintr-o zonă periculoasă, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena din Bihor
Turistul a alunecat și s-a oprit la baza unui trunchi de copac FOTO Salvamont România

Salvamontiştii din Bihor intervin, joi, pentru recuperarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena. Pentru a evita o porţiune dificilă, turistul s-a îndepărtat de traseul turistic, ajungând într-o zonă periculoasă.

”Acţiune de salvare, în desfăşurare! Patrulele Salvamont-Salvaspeo Bihor, care asigură permanenţa în zonele Vârtop şi Padiş, intervin pentru salvarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena. În încercarea de a evita porţiunea mai dificilă (din punct vedere fizic şi al agilităţii necesare), unde accesul se face pe cabluri şi lanţuri, imprudentul turist a părăsit traseul turistic încercând să ajungă la poteca din marginea superioară a abruptului drept al Cheilor Galbenei”, a transmis, joi, Salvamont România.

Salvamontiştii au precizat că, la mijlocul abruptului, turistul a alunecat, oprindu-se din alunecare la baza unui trunchi de copac, la circa 15 metri de fundul stâncos al albiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News