Recompensa de doua milioane de dolari pentru cine ajuta la prinderea a doi hackeri ucraineni

Joi, 23 Iulie 2020, ora 10:112338 citiri
Recompensa de doua milioane de dolari pentru cine ajuta la prinderea a doi hackeri ucraineni
Foto Pixabay.com

Statele Unite ofera o recompensa in valoare de doua milioane de dolari in schimbul unor informatii care sa conduca la arestarea a doi ucraineni, acuzati de faptul ca au furat si vandut informatii confidentiale, dupa ce au piratat jandarmul bursei americane, Securities and Exchange Commission (SEC), inainte sa fie facute publice, relateaza AFP.

Artiom Viaceslavovici si Oleksandr Vitalevici Ieremenko au fost inculpati in ianuarie 2019, in statul New Jersey, cu privire la faptul ca au furat cateva mii de fisiere informatice din computere apartinand Securities and Exchange Commission, inclusiv rezultate trimestriale si anuale ale unor intreprinderi.

Potrivit Departamentului american al Justitiei, ei au revandut ulterior aceste informatii, inainte ca ele sa fie facute publice.

"Infractorii cibernetici nu se supun si nu respecta legile niciunei tari", denunta intr-un comunicat secretarul de Stat Mike Pompeo.

Departamentul de Stat ofera o recompensa in valoare de un milion de dolari pentru informatii despre fiecare dintre cei doi hackeri, in cadrul programului sau impotriva organizatiilor criminale transnationale.

Este pentru prima oara cand Secret Service - o unitate de elita a politiei insarcinata cu protectia personalitatilor, care ofera cealalta jumatate a sumei - ofera o recompensa vizand un cetatean strain urmarit in Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News