Seful mafiei romanesti din Mexic se plange ca e maltratat in inchisoarea Altiplano. Doar El Chapo a evadat de aici

Vineri, 02 Iulie 2021, ora 15:07
5499 citiri
Seful mafiei romanesti din Mexic se plange ca e maltratat in inchisoarea Altiplano. Doar El Chapo a evadat de aici
Florian Tudor a fost arestat pe 27 mai in birourile sale din Mexico City FOTO captura Stirile Pro TV

Considerat seful mafiei romanesti din Mexic, unde castiga milioane de dolari din clonare de carduri si alte afaceri ilegale, Florian Tudor, zis "Rechinul", se plange ca e maltratat si izolat in inchisoarea de maxima securitate Altiplano, scrie cotidianul mexican La Razon.

Pe 22 iunie, Florian Tudor a depus un apel de neconstitutionalitate impotriva "detentiei in regim de izolare si a transferului involuntar" din inchisoarea Nord, din Mexico City, la un centru federal de detentie din Almoloya de Juarez, statul Mexic, scrie Libertatea.

Exista deja doi judecatori care au respins cererea de protectie a liderului "mafiei romanesti", care se plange de maltratare, izolare si transfer de la o inchisoare la alta fara sa fie consultat.

Altiplano, cunoscuta sub numele de "Almoloya", este o inchisoare federala de maxima securitate care se afla la aproximativ 25 km de Toluca si are o suprafata de 260.000 mp si o capacitate de 724 de detinuti.

Este inchisoarea cu cel mai inalt nivel de securitate din Mexic.

Construita intre 1988 si 1990, inchisoarea a primit primii detinuti in 1991. Datorita riscului crescand al unui atac asupra incintei, zidurile au fost intarite, fiind acum groase de un metru. Spatiul aerian a fost restrictionat, la fel si comunicatiile, pe o raza de 10 km.

Inchisoarea este pazita de personal puternic armat.

Florian Tudor a fost arestat pe 27 mai in birourile sale din Mexico City, fiind acuzat ca ar fi liderul unei bande de criminali internationali, specializati in fraude bancare cu carduri de credit si de debit.

Acest grup a plasat dispozitive de clonare a cardurilor pe bancomate, apoi au efectuat retrageri importante sau transferuri de bani in conturile organizatiei.

Prin acest mecanism, "mafia romana" a reusit sa adune o avere de peste 60 de milioane de dolari. Florian Tudor, supranumit "Rechinul", investigat inclusiv de FBI pentru crearea unei retele transnationale de clonare de carduri, a fost arestat in Mexic in baza unei cereri de extradare formulate de Romania.

Tribunalul Bucuresti a emis pe 23 martie un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui pentru santaj.

DIICOT il acuza pe Florian Tudor de constituirea unui grup infractional organizat, instigare la tentativa de omor calificat si instigare la santaj. Extradarea interlopului Florian Tudor a fost oprita de judecatorul administrativ, la sfarsitul lunii mai, dupa ce magistratul s-a declarat in incapacitate de a judeca acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#florian tudor arestat mexic, #Rechinul, #inchisoare Mexic , #inchisoare