RAPORT Numarul accidentelor rutiere grave a scazut cu 20% in primele opt luni ale acestui an, fata de perioada similara din 2019

Marti, 08 Septembrie 2020, ora 12:19
1196 citiri
RAPORT Numarul accidentelor rutiere grave a scazut cu 20% in primele opt luni ale acestui an, fata de perioada similara din 2019
Politia face razie pe strazi FOTO: Facebook/ Politia Capitalei

Numarul accidentelor grave produse pe drumurile din Romania este in scadere a anuntat marti, 8 septembrie 2020, Politia Romana.

Potrivit raportului IGPR, in primele opt luni ale acestui an, numarul accidentelor rutiere grave a scazut cu aproape 20%, cel al persoanelor decedate in urma acestor evenimente a scazut cu peste 10%, iar cel al persoanelor ranite grav a scazut cu 22%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada 4 - 6 septembrie 2020, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (6 - 8 septembrie 2019), la nivel national, s-au produs 45 de accidente grave de circulatie (cu 51 mai putine), din care a rezultat decesul a 14 persoane (mai putin cu sapte) si ranirea grava a altor 37 (mai putin cu 55).

Dintre acestea, 2 accidente grave de circulatie s-au produs pe fondul consumului de bauturi alcoolice de catre conducatorii vehiculelor implicate, soldate cu doua persoane ranite grav.

Razie anti-alcool

Sute de soferi care consumasera alcool si zeci aflati sub influenta substantelor psihoactive au fost depistati de politisti in urma unei actiuni de trei zile pentru prevenirea accidentelor rutiere.

"In perioada 4 - 6 septembrie 2020, politistii rutieri, sub coordonarea Directiei Rutiere din Inspectoratul General al Politiei Romane, au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de bauturi alcoolice si substante psihoactive.

In cele trei zile, au fost efectuate 26.120 de testari pentru stabilirea prezentei in aerul expirat a alcoolului si 252 de testari pentru stabilirea consumului de substante psihoactive", a transmis Politia.

Peste 14.000 de sanctiuni

In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14.116 sanctiuni contraventionale.

Politia anunta ca, dintre acestea, 499 au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 12.956, la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 661 pentru nerespectarea altor acte normative ce privesc domeniul rutier.

Totodata, au fost retinute 1.689 de permise de conducere, dintre care 499 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice si 1.190 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Dintre cele 439 de infractiuni constatate, 188 au fost pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta alcoolului, 21 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta substantelor psihoactive si 230 pentru alte infractiuni.

Fiul lui Ilie Dumitrescu, prins drogat la volan. Tanarul de 22 de ani risca inchisoarea

Mario Iorgulescu a iesit pozitiv la cocaina! Fiul presedintelui LPF era beat si drogat atunci cand a provocat accidentul

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#accidente grave, #in scadere, #razie alcool, #accidente din cauza alcoolului, #politia , #accident