Rafila, despre masurile de relaxare: Sa vedem cum decurg lucrurile pana la sfarsitul saptamanii viitoare

Sambata, 23 Mai 2020, ora 18:08
4502 citiri
Rafila, despre masurile de relaxare: Sa vedem cum decurg lucrurile pana la sfarsitul saptamanii viitoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentatul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii, afirma ca o evaluare facuta de autoritati la finalul saptamanii viitoare va putea spune daca se vor putea lua noi masuri de relaxare a restrictiilor.

"La noi s-a semnalat, cel putin pana astazi, o scadere a numarului de cazuri. Daca lucrurile raman asa, este foarte bine si atunci sigur ca se poate trece la o etapa ulterioara, inseamna ca lumea s-a obisnuit cu recomandarile, le respecta si este o masura de sanatate publica care isi arata eficienta si ofera si argumente autoritatilor sa poata sa continue programul de relaxare", a afirmat Alexandru Rafila sambata, intr-o interventie la Digi 24.

"Haideti sa asteptam sa vedem cum decurg lucrurile pana la sfarsitul saptamanii viitoare pentru ca discutam despre aceasta perioada de doua saptamani in care evaluam impactul masurilor de relaxare si daca acest trend se confirma, ceea ce ar fi imbucurator, de obicei dupa ce apar aceste masuri de relaxare de regula se semnaleaza o crestere.

La noi s-a semnalat, cel putin pana astazi, o scadere a numarului de cazuri. Daca lucrurile raman asa este foarte bine si atunci sigur ca se poate trece la o etapa ulterioara, inseamna ca lumea s-a obisnuit cu recomandarile, le respecta si este o masura de sanatate publica care isi arata eficienta si ofera si argumente autoritatilor sa poata sa continue programul de relaxare", a mai spus acesta.

Citeste si COVID-19: Romania continua pe panta descendenta. Avem sub 150 de cazuri noi din aproape 9.000 de teste si 410 pacienti vindecati de ieri pana azi.

Medicul spune ca dupa ce sunt folosite, mastile de protectie este ideal a fi puse intr-un recipient, spalate si calcate, cei care le folosesc trebuind sa isi spele bine mainile atunci cand ajung acasa.

"Trebuie refolosite dupa ce sunt spalate, asta este ideea. Ar trebui sa avem, dupa parerea mea, un mic recipient in care putem sa depozitam aceasta masca dupa folosire, astfel incat ulterior, cand ajungem la domiciliu, sa putem sa o spalam.

Ele trebuie igienizate si manipulate cat mai putin dupa utilizare, de fapt despre asta este vorba. Ceea ce este important, dupa spalare sa o calci cu un fier de calcat cu aburi si atunci se poate folosi fara niciun fel de problema. Daca ne spalam pe maini dupa ce folosim masca atunci sigur nu avem nicio problema" a mai spus Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#masuri relazare Romania, #dezinfectare masti , #coronavirus