Putem plati cu cardul contactless la toate statiile de metrou din Bucuresti

Marti, 10 Martie 2020, ora 10:43
5067 citiri
Putem plati cu cardul contactless la toate statiile de metrou din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Metrorex anunta ca a implementat in 43 de statii sistemul care permite plata si deschiderea portilor de acces prin simpla apropiere a cardului bancar contactless. Astfel, de acum inainte se poate achita cu cardul contactless in toate statiile de metrou.

"Metrorex in colaborare cu Banca Comerciala Romana au finalizat implementarea noii solutii de plata cu cardul contactless, in 43 de statii de metrou din Bucuresti in care accesul a fost modernizat prin introducerea portilor batante de acces, astfel incat in acest moment in statiile de metrou, calatorii beneficiaza de solutia de plata cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecarei porti de acces si utilizeaza tehnologii ce permit ca atat plata calatoriei, cat si deblocarea portilor de acces sa fie extrem de rapide", anunta compania intr-un comunicat de presa remis marti Ziare.com.

Potrivit sursei citate, calatorii trebuie doar sa apropie de semnul contactless existent la nivelul portii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA.

Nu conteaza ce banca a emis cardul si nu exista comisioane bancare in acest sens.

Costul unei calatorii ramane acelasi - 2,5 lei.

In cazul in care un calator vrea sa plateasca mai multe intrari cu acelasi card, trebuie sa apese, incepand cu a doua tranzactie consecutiva, tasta "+" (plus) de pe ecranul turnichetului si apoi sa apropie cardul de semnul contactless.

In 10 statii se putea deja plati astfel cu cardul, asa ca acum se poate achita in acest fel calatoria in toata reteaua de metrou din Bucuresti.

Metrorex mai precizeaza ca prin "extinderea noului sistem de plata contactless, Bucurestiul este pozitionat pe harta putinelor orase din Europa care ofera astfel de facilitati moderne de acces la metrou".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#plata cardul metrorex, #plata cu cardul metrou, #plata cu cardul metrorex, #plata contactless metrou , #Metrorex