Puiu Popoviciu a fost dat in urmarire internationala: Avocatul sau a confirmat ca nu se afla in tara

Joi, 03 August 2017, ora 17:2013395 citiri
Puiu Popoviciu a fost dat in urmarire internationala: Avocatul sau a confirmat ca nu se afla in tara
Foto: Hepta.ro

Avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu a confirmat ca acesta nu se afla in tara, iar Politia Romana a emis un mandat european de urmarire.

Antena 3 il citeaza pe avocatul omului de afaceri, condamnat definitiv la inchisoare cu executare, care ar fi declarat ca Popoviciu nu mai este in Romania.

De asemenea, si alte televiziuni au transmis, pe surse, ca omul de afaceri se afla in afara tarii, iar ulterior au anuntat ca acesta a fost dat in urmarire si in strainatate, fiind emis un mandat european.

Miercuri, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare, pentru instigare la abuz in seviciu si dare de mita. Seara, politistii nu l-au gasit pe omul de afaceri la domiciliul sau si a fost dat in urmarire nationala, urmand ca, dupa ce se va constata ca nu se afla in Romania, va fi emis mandat de urmarire internationala.

"Daca din verificarile si investigatiile efectuate rezulta ca persoana nu se afla pe teritoriul Romaniei, se solicita Curtii de Apel emiterea unui mandat european de arestare. In baza acestui mandat se dispune urmarirea internationala", a transmis Politia Capitalei.

De asemenea, numele sau figureaza acum si la categoria persoanelor urmarite, pe site-ul Politiei Romane.

Omul de afaceri este acuzat ca a luat prin asociere, in anul 2000, un teren de 230 de hectare, al carui pret a fost cu mult subevaluat, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB). "Terenul a fost evaluat la valoarea de 1 dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp", se afirma in rechizitoriul DNA.

Prejudiciul creat in acest caz este de 619.472.218 lei, valoarea la acea data, adica echivalentul a circa 345 de milioane de euro.

Amintim ca, in prima instanta, Curtea de Apel Bucuresti il condamnase pe Puiu Popoviciu la o pedeapsa de 9 ani