VIDEO A doua zi de proteste fata de masurile anti-pandemie. Ce s-a intamplat in Bucuresti si in marile orase din tara

Marti, 30 Martie 2021, ora 07:29
4015 citiri
VIDEO A doua zi de proteste fata de masurile anti-pandemie. Ce s-a intamplat in Bucuresti si in marile orase din tara
Manifestantii s-au impins cu jandarmii in Drobeta Turnu Severin FOTO Captura Actual de Mehedinti

Luni, 29 martie, a avut loc o noua zi de proteste. Mii de oameni au iesit pe strazi in Capitala si marile orase din tara. La manifestatia organizata de partidul AUR in Capitala, un barbat a fost ridicat de jandarmi. Protestatarilor anti-masca li s-au alaturat sindicalistii de la metrou, veniti sa protesteze impotriva conducerii Metrorex.

In tara au avut loc manifestatii similare, unele dintre ele tensionate. La Drobeta-Turnu Severin, jandarmii au fost inconjurati de manifestanti furiosi, iar la Braila au fost ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.

Concluzia protestelor de luni pentru autoritati: "Guvernul sa inceteze sa ii trateze drept niste copii care nu asculta obedienti de indicatiile parintesti"

Revendicarile au fost diferite, de la restrictiile de circulatie, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar si impotriva "dictaturii medicale" si a purtarii mastilor in aer liber.

Proteste in Capitala

In Bucuresti, manifestantii au mers in mars prin oras, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate si iarasi Victoriei unde au blocat pentru scurt timp circulatia.

Protestele au fost lipsite de incidente semnificative pana la momentul retragerii spre casa cand mai multi huligani au atacat jandarmii la Piata Unirii cu pietre si au spart vitrinele magazinelor din zona, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Proteste in Bucuresti si in marile orase fata de noile restrictii. Oamenii reclama dictatura medicala si dau foc mastilor de protectie. Incidente in Piata Victoriei

Proteste in tara

In tara s-au semnalat mai multe incidente, in special la Craiova, Galati, Braila sau Sibiu.

La protestul de la Craiova a fost sesizata o altercatie intre doi barbati participanti. Jandarmii au intervenit si i-au condus pe cei implicati la sectia de politie, pentru identificare si stabilirea imprejurarilor producerii incidentului, transmite Digi 24.

Si la Braila au fost violente, potrivit imaginilor publicate de debraila.ro.

Referitor la incidentul de la Braila, Jandarmeria a informat ca un grup de 12 minori a intentionat deplasarea pe un alt traseu si distrugerea unui indicator rutier. Interventia jandarmilor a urmarit prevenirea distrugerii indicatorului si mentinerea deplasarii grupului impreuna cu ceilalti protestatari.

La Bacau, protestatarii au intrat in curtea Spitalului Judetean Bacau.

Proteste similare au loc si in mai multe orase din tara. La Drobeta-Turnu Severin, manifestantii au devenit violenti la adresa jandarmilor si au vrut sa atace o duba a fortelor de ordine, potrivit unei filmari publicata de Actual Mehedinti.

La Sibiu, Jandarmeria a anuntat luni seara ca urmeaza sa-i sanctioneze pe protestatarii care au incalcat legea si ca se fac in continuare verificari pentru identificarea si altor persoane care au fost la manifestatiile din ultimele zile.

Protestele au fost organizate de catre AUR, iar la manifestatia din Bucuresti au participat lideri ai partidului, in frunte cu George Simion, dar si senatoarea Diana Sosoaca, exclusa din AUR.

Peste 200 de amenzi aplicate la protestele fata de masurile anti-pandemie. Pentru ce au fost sanctionati manifestantii

Proteste fata de noile restrictii impuse de autoritati, in Bucuresti si numeroase alte orase din tara. Acest nou val de reactii vine dupa ce mii de oameni au iesit duminica noaptea in strada. Ei au sfidat, astfel, noile limitari impuse de Guvern, care interzic circulatia dupa ora 20.00 si obliga la inchiderea magazinelor la ora 18.00, in functie de rata de infectare de la nivelul localitatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#proteste, #masturi anti pandemie, #violente, #jandarmi, #piata universitatii , #proteste