Proteste de Ziua Națională în București și Alba Iulia. ”Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD”

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 11:265360 citiri
Proteste de Ziua Națională în București și Alba Iulia. ”Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD”
Activiștii protestează la București FOTO: Facebook/ Marian Rădună

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au încercat miercuri,1 Decembrie, să îi transmită un mesaj preşedintelui Iohannis, cu ocazia paradei organizate de Ziua Națională.

Oamenii au venit un banner pe care l-au așezat pe gardul montat de jandarmi pe bulevard.

Protestatarii au venit la eveniment cu un banner pe care era afişat mesajul "Iliescu a chemat minerii, Iohannis a chemat PSD", banner pe care au vrut să îl afişeze în proximitatea tribunelor oficiale, astfel încât preşedintele Iohannis să ia notă despre faptul că cei care au stat în stradă şi au îngheţat la protestele declanşate de OUG 13 sunt nemulţumiţi de faptul că el a "năşit" un guvern USL, scrie epochtimes-romania.

Activiştii civici, printre care Marian Rădună, de la Geeks for Democracy şi Diana Voicu, de la Iniţiativa România, nu au fost însă lăsaţi să se apropie de tribună.

Jandarmii au venit în zona în care este afișat bannerul și le-a transmis celor prezenți să strângă bannerul, altfel vor fi amendați. Marian Rădună, unul dintre cei care au adus bannerul, le-a transmis jandarmilor că nu au de ce să îi amendeze, pentru că mesajul nu este ofensator, transmite ProTV.

Și la Alba Iulia este un protest inițiat de AUR. Protestul este condus de George Simion și s-ar putea intersecta cu parada militară și ceremonia de 1 Decembrie, conform Alba 24.

Marșul face parte din programul oficial al evenimentelor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News