Promisiunile lui Ludovic Orban. Programele de investitii care vor continua si in 2021

Joi, 11 Februarie 2021, ora 17:46
2096 citiri
Promisiunile lui Ludovic Orban. Programele de investitii care vor continua si in 2021
Ludovic Orban. FOTO: Arhiva Guvern

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PNL Ludovic Orban, a transmis, joi, ca programele de creditare cu garantii de stat - IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing, IMM Factor, adoptate de Guvernul Romaniei in 2020, vor continua si in acest an, mentionand ca vor fi deschise pentru noi beneficiari.

"Masurile de sprijin pentru economie, sub forma unor programe de creditare cu garantii de stat, precum IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, adoptate de Guvernul Romaniei in 2020, vor continua si in acest an si vor fi deschise pentru noi beneficiari, cel putin pana la 31 decembrie 2021. Comisia Europeana a apreciat eficienta acestor programe la nivelul statelor membre si a adoptat o noua prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia COVID-19 pana la 31 decembrie 2021", a scris Orban pe Facebook.

El a mentionat ca avut o colaborare foarte buna cu Comisia Europeana in ceea ce priveste adoptarea acestor mecanisme de raspuns imediat la dificultatile economice si financiare provocate de pandemia COVID-19.

"In 2020, Guvernul pe care l-am condus a adoptat mai multe programe de garantare pentru asigurarea accesului la finantare pentru companii, in contextul crizei provocate de pandemia COVID-19, care au avut un impact substantial in economie prin salvarea multor afaceri si a locurilor de munca asigurate de acestea. Unul dintre aceste programe, IMM Invest, a devenit cel mai de succes program de garantare pentru companii din Romania prin acordarea a 25.586 de finantari garantate de stat in 2020, in valoare de peste 15 miliarde de lei, in doar 6 luni de la adoptare", a sustinut Ludovic Orban.

Orban a transmis antreprenorilor ca si in acest an vor fi folosite toate resursele bugetare disponibile si mecanismele europene pentru relansarea cresterii economice.

"Vreau sa asigur antreprenorii si companiile din Romania, care fac eforturi pentru continuarea afacerilor in conditiile economice dificile provocate de pandemia COVID-19, ca vom folosi si in 2021 toate resursele bugetare disponibile si mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea cresterii economice pe care o asteapta romanii", a mai scris liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
IMM Plus, autorizat de Comisia Europeană. Câți bani vor fi alocați pentru întreprinderile mici și mijlocii românești
Comisia Europeană a autorizat grantul în valoare de aproximativ 12,5 miliarde de lei dedicat programului IMM Plus prin care vor fi garantate credite sau linii de credit ale companiilor din...
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
#Ludovic Orban, #promisiuni, #IMM Invest, #agro invest , #eveniment