Proiect in Consiliul General al Capitalei: bucurestenii care vor sa mearga in Grecia se pot testa pentru COVID-19 pe cheltuiala primariei

Luni, 13 Iulie 2020, ora 11:132919 citiri
Proiect in Consiliul General al Capitalei: bucurestenii care vor sa mearga in Grecia se pot testa pentru COVID-19 pe cheltuiala primariei
Foto: Pixabay.com

Gabriela Firea a declarat duminica, 12 iulie, ca intentioneaza sa le ofere bucurestenilor care vor sa calatoreasca in Grecia posibilitatea de a se testa pe cheltuiala primariei pentru depistarea noului coronavirus.

Ar fi vorba despre teste de tip antigen, facute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private si de stat cu care Primaria Bucuresti are parteneriate.

"Avem in derulare un program de testare a bucurestenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adaugam si categoria turism. (...) Am realizat de urgenta un proiect de hotarare pentru sedinta de consiliu general care are loc miercuri (n.r. - 15 iulie). Vorbim de testele COVID solicitate in strainatate, in Grecia, acele teste tip antigen, care arata daca persoana respectiva este la momentul de fata contaminata cu virusul Sars-CoV-2.

Testele se realizeaza prin exudat nazal. Obtin rezultatul in aparatele RT-PCR pe care le avem la dispozitie. Avem parteneriate cu 12 clinici de stat si private din Bucuresti.

Persoanele care se vor inscrie incepand de joi la adresa de e-mail pe care o vom face publica si sunate cat de curand posibil de colegii de la Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale (ASSMB).

Bugetul este din ceea ce inseamna fondurile Primariei Bucuresti. S-a aprobat deja prin buget testele pentru categoriile enuntate mai sus. Avem 15.000 de teste fata de primele 10.000, dar putem sa achizitionam in functie de necesarul si solicitarile venite din partea bucurestenilor", a afirmat Gabriela Firea la Digi 24.