Progrese la Magistrala 4: Cand vom avea metrou pana la Lacul Straulesti

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 17:209802 citiri
Progrese la Magistrala 4: Cand vom avea metrou pana la Lacul Straulesti
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucrarile de executie la cel de-al doilea tunel de pe interstatia Straulesti - Laminorului, incepute la 20 iulie, s-au finalizat vineri, dupa ce Tunelling Boring Machine a spart peretele mulat si a intrat in statia Laminorului.

Lucrarile au fost efectuate pe Magistrala 4 a metroului bucurestean, pe sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti, care are o lungime de 607 metri liniari.

Magistrala 4 extinsa cu doua statii -Laminorului si Straulesti

Potrivit Metrorex, lucrarile s-au derulat in conditii tehnice de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor care concura la realizarea acestui tip de lucrari.

Metrorex estimeaza ca in prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea sectiunii Parc Bazilescu - Straulesti este al doilea semestru al anului viitor.

Pas important pentru lucrarile de la magistrala M4 de metrou, spre Laminorului (Video)

"Magistrala 4: Racordul 2. Sectiunea Parc Bazilescu - Straulesti" este finantata din fonduri structurale nerambursabile in cadrul Programului Operational Sectorial - "Transport" si de bugetul de stat.

Metrorex a atribuit unui consortiu condus de compania italiana Astaldi contractul privind extinderea retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Straulesti, magistrala 4, contractul semnat in iulie 2012 avand o valoare de 714,73 milioane lei, fara TVA.

Lucrari la Magistrala 4 de metrou: Tramvaie si troleibuze suspendate - vezi zonele afectate

Contractul vizeaza extinderea retelei cu doua statii (Laminorului si Lac Straulesti) si include lucrarile de structura tunel (1,3 km), structura aferenta statiilor, un depou de metrou si un terminal multimodal.

Proiectul urmareste realizarea unui "sistem de transport integrat si neconcurential prin implementarea unor poli de schimb", pentru a stimula renuntarea la folosirea automobilelor personale in favoarea transportului public in comun pentru deplasarile intraurbane si urbane, arata Metrorex.

Astfel, va fi amenajat un nod intermodal in zona Lac Straulesti, cu o parcare si o autogara.